Hírek

2016.09.22. 13:51

Határon átnyúló kerékpárutak: pályázatokról döntöttek a megyegyűlésen

Zalaegerszeg - Négy napirendi pontot tárgyalt meg csütörtöki, soros ülésén a megyegyűlés - egyet levettek tárgysorról, mert a meghívott előterjesztő nem tudott eljönni.

Szabó Judit

A képviselők vita nélkül szavazták meg az előterjesztéseket.

A rövid ülés után kiadott sajtóközleményben az állt: a testület módosította az idei költségvetését, majd elfogadta Zala Megyei Integrált Területi Program 3.2 változatát. Az önkormányzat jóváhagyta az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében, a Zala Megyei Önkormányzat részvételével benyújtott pályázatokat.

Az egyik pályázat célja a határtérség vidékies, aprófalvas, periférikus területeinek turisztikai kínálatba illesztése egy komplex látogatóirányítási rendszer elemeinek kialakításával, a térség fizikai átjárhatóságának biztosításával, a közös desztinációt alkotó egyes tájegységek sajátos építészeti, népi hagyományainak és természeti értékeinek megjelenítésével, a pontszerű, elszórtan elhelyezkedő kisebb vonzerők egységes attrakcióvá, komplex termékké fejlesztésének támogatásával. A másik projekt célja pedig egy összefüggő, határon átnyúló kerékpáros desztináció kialakítása az EuroVelo13 útvonalra mint fő észak-déli irányú tengelyre rácsatlakozó helyi, térségi kerékpározható útvonalak rendszerbe foglalásával.

Pályáztak a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Stratégiai Központja működési feltételeinek biztosítására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!