Hírek

2010.06.01. 17:22

Trianonra emlékeznek

A trianoni békediktátum aláírásának kilencvenedik évfordulója alkalmából szerdán délután két órától tudományos emlékülést tartanak a lenti városi művelődési központban, melynek előadói mások mellett Szakály Sándor történész, illetve dr. Göncz László szlovéniai magyar nemzetiségi parlamenti képviselő lesznek.

Horváth A. Attila

Ugyancsak a Lentiben, a Zrínyi és Alkotmány utcák kereszteződésében fél hatkor emlékoszlopot állítanak. Lendván csütörtökön este hét órától tartanak megemlékező műsort, melyen részt vesz többek között dr. Szent-Iványi István, hazánk ljubljanai nagykövete is. Megyénkben négy helyszínen tart Trianon-megemlékezést a Jobbik.

Június 4-én 16.30-kor Nagykanizsán a Nagy-Magyarország emlékműnél, 18 órakor Zalaegerszegen a Hősök kertjében (Október 6. tér), szintén 18 órakor Lentiben az első világháborús hősök szobránál, június 5-én 10 órakor pedig Pölöskén a világháborús emlékműnél várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!