Hírek

2017.08.04. 17:50

Traktor által vontatott utánfutóval járják be Márokföldet

MÁROKFÖLD A térség turisztikai attrakcióinak kiegészítését szolgálja az az új kezdeményezés, amit ez évben indított a legkisebb zalai falvak egyike.

Gyuricza Ferenc

A traktortúra során egy mezőgazdasági gép által vontatott, kifejezetten személyszállításra kialakított utánfutóban viszik körbe a térségben az érdeklődőket, s így mutatják be számukra a természeti kincseket, épített örökséget, néprajzi és történeti érdekességeket. A túrák során a népi kismesterségek aktív művelőit is felkeresik, bemutatják a gasztronómiai sajátosságokat, továbbá természetfotózásra is biztosítják a lehetőséget.

- Az országban ez a második ilyen jellegű kezdeményezés - magyarázza az ötletgazda, a mintegy ötvenfős Márokföld polgármestere, Szabó István. - Sopron után itt, Zalában van lehetőségük arra az érdeklődőknek, hogy valóban hangulatos körülmények közt, egy traktor után zötykölődve ismerjék meg a térséget.

A már meglévő turisztikai attrakciókat egészítik ki a traktortúrák - mondja az utánfutó mellett álló Szabó István márokföldi polgármester a határ menti Lendvajakabfán Fotó: Gyuricza Ferenc

Szabó István azt mondja: a traktortúra során olyan helyeket járnak be, amelyeket személyautóval nem lehet elérni, kerékpárosan vagy gyalogtúra során pedig a táv hossza miatt nagyon fárasztó lenne. A polgármester azt is fontos szempontnak tartja, hogy a túrák során a résztvevők saját maguk alakítják a programot, vagyis ott időznek hosszabban, ahol az utasaik kérik, legyen a kiválasztott célpont akár templom, akár a helyi kiskocsma.

- Két jól bejáratott túraútvonalunk van, az egyik az Őr-ségbe, míg a másik a Hetésbe vezet - folytatta Szabó István. - Mindkettő erdei utakat, mezőket érint, de természetesen a falvakba is betérünk. Jelenleg úgy tűnik, a hetési túrákra van nagyobb érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!