Hírek

2017.06.19. 16:38

Tour de Hongrie: útlezárások Zalaegerszegen

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie első szakasza június 28-án, szerdán – történetében először – Zalaegerszegen ér célba. Emiatt útlezárásokra is számítani kell.

Zalai Hírlap

A Tour de Hongrie mezőnye 15 órakor indul Keszthelyről, és a Balatoni úton érkezik Zalaegerszegre.

A városban a Batthyány Lajos – Budai-Nagy Antal – Jákum Ferenc utcán keresztül haladnak majd a kerékpárosok, aztán a belső, tehermentesítő úton át a Hock János – Ola utca – Rákóczi Ferenc út vonalán kerekezik a mezőny a Kazinczy térre. A befutó vége körülbelül 18.00 és 18.30 között várható – tájékoztatta lapunkat a zalaegerszegi önkormányzat. Jelezték: ahhoz, hogy a nem mindennapi viadal igazán sikeres és népszerű legyen a zalai megyeszékhelyen is, kérik a városlakók, különösen a verseny zalaegerszegi útvonala mentén, környékén élők türelmét és megértését, hiszen a verseny idejére változik a város közlekedési rendje is.

A viadal, illetve a lezárás a következő utcákat érinti: Hock János utca, Ola utca, Rákóczi utca, Kazinczy tér, Batthyány utca, Budai Nagy Antal utca, Jákum Ferenc utca, Munkácsy Mihály utca, Sütő utca, Várkör utca, Kölcsey Ferenc utca, Piac tér, Szeglet utca, Könyök utca, Kert utca, Vágóhíd utca, Nefelejcs utca, Szilágyi Erzsébet utca, Kertész utca, Kabók Lajos utca, Falumúzeum utca, Béke utca, Perlaki utca, Malom utca, Muskátli utca, Mura utca, Rózsa utca.

További közlekedési információk: a célterületi (Rákóczi utca) és rendezvényterületi (Kossuth utca) építkezés 28- án 8.30-kor kezdődik. A Kossuth utcát a Széchenyi tértől 8.30-tól teljesen lezárják. A Kazinczy tér templom felőli oldala két sávjában 8.30-tól épül a célkapu és ebben a két sávban építik ki a kordont is az Arany János utcáig. A Kazinczy tér Arany Bárány Hotel felőli oldalán csak buszközlekedést biztosítanak a rendőrség segítségével és a két sáv bójákkal történő elválasztásával a kordon végéig. A buszok a Kazinczy téren a templom utáni megállóban nem állnak meg. A buszok a fenti megoldással 17.30-ig járhatnak. 17.30 és 19.00 óra között, a mezőny beérkezésének idején, kb. 40 percig teljes útzárra kell készülni. A bontást úgy kezdik meg, hogy a Kazinczy téren 20 órától a teljes forgalmi rend visszaálljon. A Széchenyi tér 22.00-ig lesz zárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!