Hírek

2009.04.07. 02:27

Toborzókat dalolva

Keszthely (há) - A Csány-Szendrey ÁMK szervezésében tartották meg a Balaton Színházban a minap az általános iskolások körében hagyományos toborzódalos találkozót.

Horányi Árpád

A helyi diákság körében hagyományos programot idén először megyei rendezvénnyé szélesítették ki, így 60 szereplője volt a nemes vetélkedőnek. A nevezők 8 iskolát képviseltek, a vendég fellépők Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Hévízről, Zalavárról és Lentiből érkeztek, egyéni és csoportos versenyszámokkal összesen 18 produkciót mutattak be.

A találkozót Palágyiné Szőnyi Judit pedagógus rendezte. A verseny zsűrijében helyet foglaló Csordásné Fülöp Edit gyenesdiási zenepedagógus elmondta: március 15-re való visszapillantást is jelentett a toborzós találkozó. A nevezők szép száma, felkészültsége újabb fémjelet tett az ének-zene oktatásban való hagyományápolásra.

Nagy változatosságot mutatott a repertoár, az ünnepélyességét adta, hogy viseletekkel is hangsúlyozták a szereplők az időket, melyben születtek, zengtek hajdan a toborzók. A produkciók felét díjazásokkal is értékelték, a dalos vetélkedő vándorkupáját a Csány-Szendrey ÁMK belvárosi tagintézménye nyerte el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!