Hírek

2017.06.25. 17:15

Többen az erdei vasúton jöttek Csömödérre

CSÖMÖDÉR - Számos program közül válogathattak, akik ellátogattak szombaton a Csömödéri Állami Erdei Vasút Kisvasút Napjára.

Korosa Titanilla

Az egész napos program kezdetén Kovács Ferenc, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélt a legújabb fejlesztéseikről, majd Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi elmondta: úgy látja, a tulajdonos jó gazdája a rábízott vagyonnak, hiszen a gazdaság olyan szegmenséről van szó, ami ma is fontos, de a későbbiekben még inkább felértékelődik.

 

Ezt követően Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, államtitkár, a Mura program miniszteri biztosa arról beszélt, hogy ebben a térségben is elindulnak a programhoz kapcsolódó fejlesztések, melyek a Csömödérből induló kisvasutat is érintik. Ennek része lesz a gőzmozdony felújítása, valamint a pálya meghosszabbítása is. Mindezzel - mint azt az államtitkár elmondta - a térségi turizmust kívánják tovább fejleszteni, de mellettük az itt élő vállalkozókat is próbálják segíteni.

A rendezvényre többen a kisvasúton érkeztek, ünnepi járat indult Lentiből és Kistolmácsról is, de különvonat érkezett Zalaegerszegről, délután pedig fotósjárat is közlekedett. A nap folyamán egyebek mellett egzotikus állatbemutató, játszóház, vasútmodell és gyógynövénybemutató is várta a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!