Hírek

2015.07.07. 05:16

Több pince tetőszerkezete is kigyulladt Bak községben - Zárlat okozhatta a tüzet?

Bak – Elektromos zárlat okozhatott tüzet keddre virradóan a Bak melletti Hegypusztán. Két épület teljesen elpusztult, a harmadiknak a teteje égett le és a mellette álló személyautó semmisült meg. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

– Hétfőn délután itt voltunk a családdal, a gyerek a medencében strandolt, pakoltunk bent, akkor éreztük, mintha műanyag égne – idézte fel a Vég Norbert. – Zárlatra gyanakodtunk, öt óra tájt kihívtuk az áramszolgáltatót. Hét  óra után megérkeztek a szerelők. Kicserélték a villanyórát, meg a biztosítékot és távoztak, ez háromnegyed nyolc tájt történt. Aztán mi is hazamentünk. Ismerősünk jött kedden hajnalban a hegyre és a másik gerincről vette észre, hogy lángol az épület, ő értesítette a tűzoltókat. Ez öt óra tájt volt. Minket meg ez a látvány fogadott – mutatott körbe.

A hét végi házként is használatos, komfortosan berendezett emeletes ház és mögötte, a tárolóépület, meg a közöttük volt, fából készült pihenőhelyből hamu, üszkös romok maradtak.

A mellettük lévő épületre is átugrott a vörös kakas, annak a teteje égett le, meg a mellett parkoló gépkocsi. A lángok továbbterjedését már a tűzoltók akadályozták meg. Több millió forint a kár, és az épületre nem volt biztosítás.

A tűz keletkezési okát vizsgálják, tudtuk meg a katasztrófavédelmi igazgatóságtól.

Kapcsolódó cikk:

Kigyulladt egy szalmatároló Zalaszentiván külterületén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!