Hírek

2016.11.18. 18:30

Több mint munka, szolgálat

Zalaszentlászló - A szociális munkát ellátók nélkül nem létezhet fejlett társadalom. Ez egyidős az emberiséggel, mert minden közösség gondoskodik a tagjairól.

Arany Gábor

Egyebek mellett erről szólt dr. Sifter Rózsa, megyei kormánymegbízott, amikor a szociális munka napján a megyei ünnepségen, melyet pénteken Zalaszentlászlón, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületében tartották. Kiemelte, e napon azoknak mondunk köszönetet, akik áldozatkészen, nagy szakmai alázattal dolgoznak.

Manninger Jenő köszöntötte az ünnepség résztvevőit Fotó: Katona Tibor

A jól működő társadalom fokmérője az, hogyan él együtt szegényekkel, hogyan gondoskodik támogatásra szorulókról. A kormány azokat az eszközöket akarja megtalálni, amelyekkel eredményesen lehet küzdeni a szegénység ellen, a szociálisan rászoruló rétegek segítése érdekében. A kormánymegbízott úgy fogalamazott, a szociális munkát ellátók reményt adnak és kiutat mutatnak a nehéz élethelyzetekben, igazi példaképek. Az ünnep alkalmával átadott az elismerésekkel eljut az üzenet társadalomhoz, hogy vannak, akik hivatásnak tekintik a szakmájukat, pedig a legnehezebb területen dolgoznak, hiszen emberekkel és az ő gondjaikkal a foglalkoznak.

A kitüntetettek a megyei igazgatóval: (elől b-j) Zsidó Károlyné, Kovács Lajosné, Dömötörfy Rozália, Györe Edina, Vizi Mária, Kele Lászlóné, Kópicz Csabáné, (hátul b-j): Nyakas Edit, Horváth Andrásné, Molnár József, Bodrogi Rita, Nyáriné Takács Tímea, Magyar Henriett, Laczi Ferenc, Kocfánnné Máté Ildikó  Fotó: Katona Tibor

Szavai előtt Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Felidézte a szociális munkások mottóját, az osztrák író, Magarete Seemann szavait: ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved. Mint mondta, szociális munkásnak lenni jóval többet jelent, mint dolgozni, mert ezt szolgálat a szó legnemesebb értelmében és a társadalom egyre nagyobb igényeket támaszt. Ezt a feladatot a legnagyobb elhivatottsággal lehet ellátni, aki ezt nem szereti, nem is tudja végezni.

Györe Edina, a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója érdeklődésünkre közötle, Zalában három szociális és egy gyermekvédelmi intézményében kétezer ellátottról 1100 dolgozó gondoskodik. Közülük főigazgatói dicséretet kapott:Nyakas Edit, Kele Lászlóné, Bodrogi Rita, Vizi Mária. A megyei kirendeltség igazgatójától oklevelet kapott: Kocfánnné Máté Ildikó, Laczi Ferenc, Molnár József, Zsidó Károlyné, Kovács Lajosné, Horváth Andrásné, Magyar Henriett, Dömötörfy Rozália, Nyáriné Takács Tímea. Zala Megye Címere emlékplakettet adott át dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke Kópicz Csabánénak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!