Hírek

2012.03.21. 17:51

Több mellékutat is felújítanak Zalában (frissítve)

Mintegy négymilliárd forintot fordítanak ez év végéig az alsóbbrendű, vagyis 4 és5 tszámjegyű utak felújítására a nyugat-dunántúli régióban - jelentette be szerdán a Magyar Közút Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

Gyuricza Ferenc


A Kerkafalva és Szatta közti 7417. számú út helyreállításának projektindító rendezvényén Szőke József kiemelte: az Új Széchenyi Terv regionális operatív programja keretében 50 kilométernyi út felújítására nyílik lehetőségük, ebből öt beruházás Zala megyében valósul meg.

  A Kerkafalva és Nagyrákos közötti út zalai szakaszán, azaz a vasi megyehatárig mintegy 2,7 kilométer hosszan, a Karmacs és Jánosháza közötti út vindornyaszőlősi átkelési szakaszán szintén 2,7 kilométeren, Keszthely és Várvölgy között 2,5 kilométeres szakaszon, a Murakeresztúrt Letenyével összekötő úton ugyancsak két és fél kilométeren, Zalaapáti és Zalabér között pedig 3,9 kilométeren végezzük el a felújítást - sorolta a vezérigazgató-helyettes.

 

 A Kerkafalva és Szatta közötti szakasz költsége közel 257 millió forintot tesz ki. A felújítási munkálatok során újraépítik és megerősítik a pályaszerkezetet, a felület két réteg aszfaltot kap, emellett a vízelvezető rendszer is tisztítását és rendezését is elvégzik. Mindez időtakarékossági és minőségi okok miatt csak teljes útzár mellett lehetséges.

 A projektnyitón Rigó Csaba kormánymegbízott arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás  az itt élők számára a közszolgáltatások elérését is könnyebbé teszi.  Pintér László, a térség országgyűlési képviselője és illetve Nemes Kálmán, Kerkafalva polgármestere arról beszélt, hogy az út megépítése is nehezen ment - Nemes Kálmán szerint a hatvanas évek óta várnak rá, de csak a nyolcvanas évek végén valósulhatott meg a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!