Hírek

2011.07.03. 08:03

Több kilométeres kocsisor a letenyei határon (fotókkal)

Több kilométeres kocsisor, 40-50 perces várakozási idő. Ezzel szembesült, aki szombaton Letenyénél akarta átlépni a határt. A magyar turistaáradat elindult Horvátország felé.

Sámel József


-  Azért ez elképesztő - méltatlankodott a Molnár András, aki családjával már kora hajnalban elindult Budapestről. -  Az autópályán alig volt forgalom, itt a határnál viszont hatalmas a dugó. Lassan már 50 perce araszolunk a sorban, de alig jutottunk előre pár kilométert.

Nos, szombat délelőtt valóban nagy kocsisor torlódott össze a letenyei átkelőnél, noha a határrendészeti osztály munkatársai még a buszsávokat is megnyitották a turisták előtt.

- Már az elmúlt hétvégén is érzékelhető volt a forgalomnövekedés, ám az akkori körülbelül 16 ezer határátlépőhöz képest, most legalább 40-50 ezer turistára számítunk - árulta el Oparnicza Elemér, a határrendészeti osztály vezetője, aki jelezte: az uniós országok állampolgárainál csak úgynevezett minimum ellenőrzést hajtanak végre, mely az útiokmányok érvényességére terjed ki. - A kocsisor azért halad viszonylag lassan, mert jópár unión kívüli állampolgár, főként ukránok és oroszok is célba vették Horvátországot. Az ő esetükben tovább tart az ellenőrzés, hiszen a számítógépes adatbázist is figyelnünk kell.


- Nem gondoltam, hogy ennyi időbe telik majd átlépni a határt - mondta Felsőbányai Attila, aki párjával hajnali fél ötkor indult Gyöngyösről, hogy egy héten át a horvát tengerpart örömeit élvezze. - Több oka is van annak, hogy tolom a kocsimat, egyrészt öreg már a járgány, másrészt jópár liter benzinem elfogyna, ha végig egyesben döcögnék. És arról már nem is beszélve, hogy a kipufogó füstje milyen nagy környezeti károkat okoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!