Hírek

2016.12.30. 19:45

Több ezer petárdát foglaltak le egy konfettiárustól

Zalaegerszeg - Olcsó legyen és nagyot szóljon, vagy ha nem számít a pénzt, akkor látványos attrakcióval szolgáljon a portéka.

Arany Gábor

Így lehet összefoglalni a tűzijátékokkal szembeni vásárlói elvárásokat, ahogy erről érdeklődésünkre Gerencsér Imre beszámolt. Az egerszegi Stadion úti elárusítóhelyen szilveszterenként már több mint tíz éve dolgozó pirotechnikus úgy látja: a középkategóriás árura kisebb az igény.

- Az első napon akadt vevő, aki 100 ezer forintot költött. Vitt a legdrágábból, az 45 ezer forint, két perc alatt száz lövést ad le és vett pár kisebbet is - mutatott körbe a svéd portékákon.

Zalában húsz engedélyezett tűzijáték árusítóhely van; Antal Péter Gerencsér Imrénél mindent rendben talált Fotó: Pezzetta Umberto

Nem költött ennyit Dógi Annamária és fia, Gurzó Dávid, akikkel a konténerboltnál találkoztunk.

- Egy csomag sikolyt viszünk és egy ufót - mutatták a mini rakétákat és a dobozba zárt hangkeltő szerkezeteket. - Ez is kell a szilveszteri hangulathoz, nincs szomszédunk, se kutyánk, így nem zavarunk vele senkit - tették hozzá.

Bár tiltott a petárda, mindig találni árust, igaz illegálist, akinél ez beszerezhető, ahogy ezt Antal Péter őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztályának főelőadója elárulta, aki ellenőrzést tartott és mindent rendben talált a Stadion úti árusítóhelyen. Nem így kollégái Keszthelyen, ők a sétálóutcában egy konfettiárustól foglaltak le 4200 darab petárdát csütörtökön.

- Ezt sem árusítani, sem birtokolni, és természetesen használni sem szabad, 150 ezer forintos szabálysértési bírság is kiszabható arra, aki ezt nem tartja be. A legálisan az év végén, december 28-tól 31-ig megvásárolható harmadik osztályba tartozó pirotechnikai termékeket csak szilveszter napján este hattól másnap reggel hat óráig szabad működtetni - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!