Hírek

2017.07.04. 11:54

Több adó folyt be

A tavalyi adózási tapasztalatokról, valamint a sportfejlesztésekre elkülönített forrás felhasználásáról is tárgyalt a képviselő-testület a júniusi ülésén.

Keszey Ágnes

Mint az előterjesztésből kiderül: 2016-ban az adóbevételek összege emelkedett az előző évihez viszonyítva. Az eredeti előirányzat 102 százalékra teljesült: a tervezetthez képest 26 millió forinttal több, azaz több mint egymilliárd-kétszázharminchatmillió forint bevétel realizálódott. Annak ellenére, hogy egy korábbi rendeletmódosítás miatt azok a vállalkozók adómentességet élveznek, akiknek adóalapja a városban nem haladja meg az egy millió forintot, s így csökkent a helyi iparűzési adóból befolyó összeg, a városi adóbevételek döntő része (66,90 százalék) ebből az adónemből folyt be, ezt követi az építmény- (18.80 százalék), az idegenforgalmi (5.59 százalék), a gépjármű (5,44 százalék), majd a többi adónem. Az előterjesztésből az is kitűnik, hogy javult az adóbevallási -és fizetési morál, csökkent az adóhátralék összege.

A képviselő-testület elfogadta második féléves munkatervét, áttekintette a kistérségi tanács első félévi valamint a Települési Értéktár Bizottság elmúlt egy évi tevékenységét. Az idei költségvetésben sportfejlesztésekre elkülönített 90 millió forint felhasználásáról is döntés született: a Lovassy és az Ady utca között lévő teniszpálya korszerűsítésére fordítanak: a szükséges munkálatok függvényében legfeljebb 60 millió forinttal. A fennmaradó összeg felhasználásáról később születik döntés: atlétikai sportvezetőkkel folynak tárgyalások.

Negyedik fordulóban került a képviselők elé a háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi szolgáltatók praxisfinanszírozásáról, de ezúttal is az a döntés született, hogy a hosszú távú megállapodás érdekében további egyeztetéseket folytatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!