Hírek

2017.06.30. 17:08

Tisztelgés az alapító emléke előtt

A Georgikon 220 évvel ezelőtt, 1797. július 1-jén kezdte meg működését. Pénteken az alapító előtt tisztelgett az intézmény.

Keszey Ágnes

A Fő téri templom alatt lévő – egyébként nem látogatható kriptában – gróf Festetics György sírhelyénél nemcsak az alacsony belmagasság, hanem a tisztelgés okán is féltérdre ereszkedve emlékezett dr. Polgár J. Péter dékán. Felidézte: amikor tudomást szereztek arról, hogy az alapító nem a Festetics-mauzóleumban, hanem az altemplomban nyugszik, Lukács Gábor oktató ötlete nyomán határozták el, hogy az alapítás évfordulóján minden évben felkeresik a sírhelyet és megemlékeznek gróf Festetics Györgyről.

dr. Polgár J. Péter dékán az alapító sírhelyénél Fotó: A szerző

– Ezzel a koszorúval mondunk köszönetet azért a tevékenységért, amelynek mi folytatói vagyunk. Most még itt tudjuk tisztelgő köszönéssel elhelyezni az emlékezés koszorúját a Georgikon Kar nevében – mondta a dékán, utalva a tervre, hogy a város szándéka szerint a gróf halálának kétszázadik évfordulóján, 2019-ben a mauzóleumban helyezik végső nyugalomra Festetics Györgyöt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!