Hírek

2016.10.11. 14:14

Tisztelet az időseknek

Zalavár – Ünnepi, meghatott pillanatok és vidám órák is jellemezték a vasárnapot: a falu idős lakóit köszöntötték.

Keszey Ágnes

Hosszú évek óta hagyomány Zalaváron, hogy az önkormányzat ünnepségre és vidám, szórakozással teli összejövetelre invitálja a település aranykorú lakóit, az Idősek napja alkalmából.

A helyi gyerekek is műsorral kedveskedtek az időseknek

A közel ezer fős falu lakóinak mintegy negyede időskorú, s közülük sokan elfogadták az invitálást az ünnepségre. Horváth Ildikó polgármester úgy fogalmazott, az esemény célja, hogy kifejezzék a hálát, tisztelet, azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. - Jóságukat, szeretetüket az év minden napján, az órák minden percében érezhetjük.

Táncra is perdültek az aranykorúak

Mi, emberek furcsa lények vagyunk. Tudunk örülni, sírni, dühöngeni, de a legfontosabb, hogy szeretni tudunk. Hiszen szeretni a legcsodálatosabb dolog a világon. Tudni azt, hogy vannak emberek, akik fontosak számunkra, és érezni azt, hogy fontosak vagyunk valakiknek, talán a legjobb érzés szívünknek- mondta a polgármester. A helyi fellépők mellett a közeli falvakról is érkező nyugdíjasok is kedveskedtek műsorukkal a résztvevőknek, akiket terített asztal is várt.

Ismét színpadra állt a nyugdíjasklub a vasárnapi ünnepségen, jobbra Horváth Ildikó polgármester
Fotó: Gábor Csaba

Az esemény különleges része volt a húsz évvel ezelőtti, s ez alkalomra újra összeállt zalavári nyugdíjas klub fellépése.A vidám délutánon az aranykorúak bebizonyítva, hogy nem csak a húsz éveséké a világ: fergeteges táncra is perdültek sokan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!