Hírek

2014.03.21. 17:50

Te is lépj közelebb!

Zala megye - Sérült embertársaink jobb megismerését és elfogadását szolgálta tegnap több program is Zalaegerszegen és Nagykanizsán.

 

Lépj közelebb! címmel szervezett egész napos programot a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a mozgáskorlátozottak szövetsége zalai ifjúsági tagozata a Zala Plazában. A nap során egyéb programok mellett bemutatkoztak a fogyatékkal élők szervezetei, kerekasztal beszélgetés zajlott építészek, városvezetők s más szakemberek bevonásával, s több alkalommal is fellépett a Rolling Country kerekes székes tánccsoport.

A konferenciát elsősorban a gyermekvédelmi szakmában dolgozók számára szervezték, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a down szindróma sajátosságaira, valamint az ezzel a szindrómával élők fejlesztésének aktuális lehetőségeire.

Az eseményt Sidlovics Ferenc, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője nyitotta meg, beszédében pedig kiemelte, hogy mennyire fontos a társadalmi elfogadás a fogyatékkal élőkkel és down szindrómásokkal szemben. A résztvevőket pedig Maróti Istvánné a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény igazgatója köszöntötte. A továbbiakban, számos más előadó mellett Baranyai Antalné, gyógypedagógus mesélt a Down-szindrómás fiatalok intézményi ellátásainak körülményeiről és lehetőségeiről, valamint Stummer Mária Mara, a Nyitott ház Módszertani Intézet igazgatója az intézet sikereiről adott tájékoztatást

A szakmai nap végül fogyatékkal élő társaink kulturális műsorával zárult, benne táncjátékkal, vers- és prózamondással.

 

Nagykanizsán a Kanizsa Plazában is a Down-világnap kapcsán rendeztek esélyegyenlőségi délutánt pénteken. A fellépőket, a fogyatékkal élők csoportjait Vámos Zsolt üzemeltetési igazgató köszöntötte, s a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Cseresnyés Péter polgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!