Hírek

2017.03.10. 12:23

Városnév virágokból - Érdekes látványossággal készülnek a tavaszra Keszthelyen

Keszthely – Kétszáz fa és új virágok is kerülnek a város utcáira, tereire. Érdekes látványossággal is találkozhatnak majd a helyiek és a belvárosban látogató vendégek.

Keszey Ágnes

Megkezdődtek a tavaszi munkálatok Keszthelyen. Több terület zöldebbé válik és sok helyen átalakulnak a növényi díszítések.

- Megkezdtük a fásítást: közel kétszáz új fa kerül ki. A Rákóczi téren, a Zsidi, a Csárda, a Semmelweis és a Lovassy utcában. Vadgesztenye, díszmeggy, díszcseresznye és mandulafákat ültetünk. A fametszések és az utána következő sebkezelések is folyamatosan mennek. Az ágakat elszállítjuk vagy helyben aprítjuk – mondta el Sarkadi Szilvia, a zöldterületek gondozásért felelős Gazdasági Ellátó Szervezet kommunikációs munkatársa.

Több körforgalom növényzetének átalakítása is megtörténik a következendő hetekben. A kavicsokkal díszített részekre új, más fajta kövecskék kerülnek. Több virágágyás átalakul.

- Megkezdtük a rózsaágyak gyomtalanítását és lemosó permetezés is történik. Több helyen új ágyásokat  szeretnénk csinálni. A Fodor utcában a nagyon régi rózsatöveket kénytelenek voltunk kiszedni, mert már nem volt gyökerük. Ezek helyére geotextillel, kavicságyazással évelős vegyes ágyást raktunk díszfűvel és virágos cserjével – szólt a lakótelepi városrész újdonságáról Sarkadi Szilvia.

Bogdán Zsuzsanna és Horváth Aranka (a GESZ két munkatársa) is kiveszi részét  a tavaszi zöldterületi munkálatokból: pénteken a Fő téri virágágyásokban dolgoztak
Fotó: Keszey Ágnes

Több kétnyári növény tolvajok áldozata lett, s voltak, amelyek a fagyban tönkrementek. Ezeket is pótolják.

- Kikerülnek majd az egynyári virágok is . Sok más között díszfüvek, begóniák, sétányrózsák díszítik a várost. Lesz egy attrakció a Fő téri nagy ágyásban: virágokból rakjuk ki a Keszthely feliratot – árulta el Sarkadi Szilvia.

A város másik frekventált részén, a Balaton-parton is akad feladat.

- A cserjéket ősszel visszametszettük. Itt a gyomtalanítás a kezdő munka, és a rózsaágy vár ránk. Az Érzékek kertjének növényeit is pótoljuk – tudtuk meg a GESZ munkatársától.

A gyomtalanítások, fásítás, virágok, cserjék pótlása mellett több helyen füvesítésre is szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!