Hírek

2017.06.14. 15:05

Tapintható történelem - A Kőrösi-iskola tanulói a Felvidéken túráztak

NAGYKANIZSA - A Határtalanul! program keretében Kőrösi-iskola 44 hetedik osztályos diákja Felvidék csodáit látogatta végig.

Benedek Bálint

A diákok öt pedagógus kíséretében Pozsonyban meglátogatták a Magyar Tannyelvű Iskolát, felkeresték a ferences templomot és a kék templomot. A fiatalokat lenyűgőzte, hogy a várból csodálatos kilátás nyílt a városra. Ezt követően a "kőrösisek" meglátogatták a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola tanulóit, akikkel a szlovák diákéletről beszélgettek. Majd a Vöröskő várába vezetett az útjuk, innét a Vág völgyében haladtak tovább, a Beckó és a Trencsény várának látogatása következett.

A gyerekek meglátogatták még Bajnóc várát, mely Mátyás király országgyűléseinek is helyszíne volt. Selmecbányán megkoszorúzták Petőfi Sándor emléktábláját, és látogatást tettek egy tárnában. A programból nem maradhatott ki Zólyom Balassi Bálint szülőhelye, ahol Egy katonaének című versének elszavalásával tisztelegtek. Az érdekes történelmi kirándulás Komáromban sétálva fejeződött be, a diákok az Európa tér épületeit utolsóként fényképezve lépték át a magyar határt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!