Hírek

2017.06.09. 15:51

Tanít, nevel és példakép is lehet - A pedagógusokat ünnepelték Keszthelyen

A Keszthelyen és környékén tanítókat, tanárokat köszöntötték Pedagógusnap alkalmából pénteken.

Keszey Ágnes

Az ünnepségnek a zeneiskola adott otthont, ahova a Nagykanizsai Tankerületi Központ keszthelyi irodájához tartozó húsz intézmény vezetői és pedagógusai kaptak meghívást.

Harminc pedagógus vehetett át jutalmat. Egyikük Hontváriné Lasics Henrietta sármelléki tanító, mellette Magyar Ferenc az elismerés átadásakor Fotó: Keszey Ágnes

Varga Anikó irodavezető köszöntőjét követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt években egyre vonzóbb a pedagógus pálya: ezt alátámasztják a pedagógus képzési terület felsőoktatási felvételi adatai.

- Politikai szempontból három célunk volt az elmúlt időszakban. Egyrészt, hogy a kistelepüléseken, ahol lehet, megmaradjon az intézmény. Az is fontos volt, hogy a térség tehetséges gyerekei megkapják a megfelelő lehetőségeket, ne menjenek el, helyben tudjanak kiemelkedő teljesítményt nyújtani.A hátrányos helyzetű gyerekek segítése is rendkívül fontos, ebben is számos intézmény komoly eredményeket ért el -mondta a képviselő.

Magyar Ferenc tankerületi igazgató úgy fogalmazott: a pedagógusnak nem csak a tudás átadása a dolga, hanem a nevelés is, és hogy a családdal együtt az életre készítse fel a rábízott fiatalokat.

- Ezt hitelesen akkor teheti, ha példa vagy példakép. Biztos vagyok abban, hogy mindannyiunknak van olyan kedves tanára, professzora, akire évtizedek múltán is szeretettel emlékezik. Amikor megkérdik tőlünk, hogy miért ő a példa, akinek hatása lehetett pályaválasztásunkra is, sosem azt mondjuk, hogy mert érthetően magyarázta el a matekpéldát, vagy hogy fejből, álmából felkeltve is sorolta az évszámokat, történelmi eseményeket, életrajzokat. A pedagógus ennél sokkal több . A pedagógus maga a személyiség, az ember- hangsúlyozta a tankerületi vezető.

Az ünnepségen iskolások adtak műsort, majd harminc pedagógus kapott jutalmat munkája elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!