Sztrájk

2017.09.09. 12:00

Sztrájkoló Tesco-dolgozók

ZALAEGERSZEG, NAGYKANIZSA Elkezdődött tegnap a Tesco munkavállalóinak sztrájkja, amely ma 10 órától 24 óráig tart, jelentette be Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke tegnap délután.

Horváth B. Attila, Hajdu Péter

Jelezte: 25 százalékos béremelést követelnek és többek között azt, hogy a legalacsonyabb keresetű munkavállaló fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen. A Tesco csalódott, hogy a szakszervezetek a sztrájkot választották, és folytatni szeretné a megkezdett párbeszédet, közölte a munkáltató az MTI-vel. Zalaegerszegen kevéssel 16 óra után a szokásos csúcsforgalmat tapasztaltuk a helyi áruházban, de 19 óra előtt nem sokkal már látszottak a sztrájk jelei: csak három pénztár működött és alig láttunk alkalmazottakat. Nagykanizsán is csatlakoztak a dolgozók a sztrájkhoz, az osztályokon nem találkoztunk eladókkal, csak a hűtőpultoknál folyt egy-egy fős kiszolgálás. Néhány pénztár is működött, de közel sem az összes, ezért hosszú sorok alakultak ki. Egy alkalmazott elmondta: pár kolléga kiszolgálja a vevőket, de lélekben ők is kivétel nélkül a sztrájkolókkal vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!