Hírek

2016.05.09. 18:11

Szocialisták kérdései

Nagykanizsa – A jegybank alapítványainak adott közpénzről és a népszavazásokról is beszélt a helyi MSZP irodájában Tóbiás József, a párt országos elnöke.

Benedek Bálint

– Világos, hogy mindaz a 260 milliárd forint, amit Matolcsy György jegybankelnök sajátjaként kezel, az a devizahitelesek pénze – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tóbiás József. – Mások kárán, tragédiáján, emberi sorsokon nyerészkedett. Azok a devizahitelesek, akik szerették volna biztonságban tudni családjukat, azt kell, hogy érezzék: a jegybank elnöke a baráti körében kezdte el szétosztani ezeket a pénzeket.

A pártelnök szerint világosan látszik, hogy van összefonódás az ügyészség és a jegybank között. Ezért Matolcsy Györgynek azonnal le kell mondania, s ha Polt Péter legfőbb ügyész nem indít eljárást ezekben az ügyekben, neki is távoznia kellene.

– A földekkel és a bérplafonnal kapcsolatos aláírásgyűjtésekkel a választópolgárokat a valódi Magyarországról szeretnénk megkérdezni – folytatta. – A kormány által benyújtott népszavazási kérdés a saját hatalmának bebetonozásáról szól.

Dr. Gurmai Zita, a párt női tagozatának elnöke hozzátette: az Európai Unió születésnapján a magyarok joggal aggódnak, s  a kormány a menekültek elleni népszavazással csak tovább hergeli a hazai közvéleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!