Hírek

2017.08.06. 18:20

Szlalom, gyorsulás és erőpróba - Traktorok versenyeztek Göcsejen

BARLAHIDA Több mint száz traktor, közöttük egészen régi, akár már veteránnak tekinthető járművek, valamint modern gépcsodák vettek részt a göcseji község határában immár negyedik alkalommal megtartott találkozón.

Gyuricza Ferenc

Ezek közül 47 traktor tulajdonosa vagy kezelője a különböző versenyeken - szlalom, gyorsulás, pulling - is indult. Az egész napos szombati rendezvény rengeteg érdeklődőt vonzott.

A rendezvényt Vigh László parlamenti képviselő, miniszteri biztos nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: a mezőgazdaság mindig is melós munkahely volt, és ha az ágazat képviselői nem dolgoznának, úgy nem lenne mit enniük az embereknek.

A találkozón több mint száz traktor vonult fel Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombati program azonban nem a munkáról, hanem a szórakozásról, valamint a gépek és az azokat vezető emberek teljesítményről szólt. A szlalompályán négy kategóriában indultak el a résztvevők, a szervo nélküli kistraktoroknál a zalabaksai Takács Lajos, az MTZ-k versenyében a taliándörögdi Mészáros Zoltán, a nagy gépeket vezetők közül a ságodi Gyergyák János végzett az első helyen, az Alma 2000 Kft. háziversenyét Tóth Krisztián nyerte, ő Hegyhátszentpéterről érkezett. Három kategóriában nevezhettek a kieséses rendszerű erőpróba, a pulling résztvevői, a kis gépek versenyében a teskándi Dömötör József és testvére, a Milejszegen élő Csaba a döntőben nem bírt egymással, ezért mindkettejüket győztesnek nyilvánították. A lenti Sebők Péter nyerte a nagy gépek versenyét, az MTZ kategóriában pedig a gutorföldei Kovács Péter lett a legjobb. A gyorsulást MTZ kategóriában ismét Kovács Péter, az Alma 2000 Kft. versenyében pedig szintén Tóth Krisztián nyerte, míg a nagy kategóriában a farádi Nyusa Ferenc győzött.

A találkozón tartottak járműszépségversenyt is, a régi gépeknél a pusztaszentlászlói Bognár József Kramer K15 típusú traktorja, míg az új gépek esetében Gyergyák János John Deere-je nyerte el a közönség tetszését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!