Hírek

2015.01.01. 18:12

Szilveszter és Újév - Utcabálokon, bulikon szólt a trombita, durrantak a pezsgős palackok

Zala megye - Szilveszter este feltűntek a kosárban, nejlon táskában italt, kóstolót magukkal vivők, a vendégségbe, házibulikra igyekvő vendégek. A városokban azonban sokan az utcákon, tereken töltötték az óévbúcsúztatót.

Hajdu Péter

A szabadtéri buliknak kedvezett az időjárás, szerencsére enyhült az előző hajnali mínusz tíz foknál is alacsonyabb hőmérséklet, elmaradt a beígért extrém hideg.

 

Zalaegerszegen a Dísz téren jó hangulatban zajlott le az éjszakai mulatozás, amit 16 órától kezdett megalapozni az R-stone, este pedig Odett és Ganxta Zolee gondoskodott a felfokozott hangulatról. A város különböző részeiről egyre gyakrabban színezték az éjszakai égboltot tűzijátékok. Az igazi, hagyományos tűzijáték tegnap este, az újévi köszöntő után kezdődött. Délutántól a Fáraó együttes adott koncertet, és a járókelőket a város tavalyi főbb eseményeire emlékeztették a kivetítőn megjelenő filmkockák. Kürnyek Róbert plébános mondott áldást, majd Balaicz Zoltán polgármester újévi köszöntője következett.

 

Zalakaroson a Gránit Gyógyfürdő különleges fürdőpartira várta az érdeklődőket szilveszter éjjelén. A lemezjátszók mögött Dévényi Tibor, a retró diszkó fenegyereke az 1990-es évek legnagyobb slágereit játszotta.

– Kint repkednek a mínuszok, bent pedig karibi hangulatban szórakozunk – mesélte a kanizsai Osvald Anna, aki a párjával érkezett. – Nagyon tetszik az évbúcsúztatás e különleges módja.

A fürdő élménymedencéje szinte teljesen megtelt, több százan szórakoztak az év utolsó napján. Sokak önfeledten, vicces parókákban, óriási szemüvegekben ringatóztak a vízen, mások kint a parton köpenyben „ropták" az örökzöld slágerekre. Dévényi Tibi bácsi szerint az önfeledt bulizás fürdőben és diszkóban ugyanolyan jó, bár úgy látta, a zalakarosi közönség kivételesen jól érezte magát.

– Kellemes évet tudhatunk magunk mögött, de nyilván még jobbra számítunk – fogalmazott a soproni Viezzi Andrea. – Az alapot megadtuk a fürdőzéssel, a bulizással, feltöltődve várjuk az új kihívásokat.

A szombathelyi, Lőrincz Márk és felesége, Georgina csodálatos évet tudhatnak maguk mögött, hiszen szeptember elején házasodtak össze. Szerintük a medencés szilveszterezésnek varázsa van, mely örök emlék marad mindenki számára.

Hévízen a nagyparkolóban Kovács Kati lépett fel szerda este, majd a Solymos Antal vezette Expressz zenekar koncertje kezdődött. A közönség nem csak hallgatta a koncertet, táncra is perdült. A nagyparkoló büféi és éttermei is várták a vendégeket, illetve szilveszteri kellékeket is lehetett még vásárolni.

– Munkával töltjük az ünnepet, várjuk a vevőket, a hajnali órákig. Utána hazamegyek és pihenek, hiszen reggel óta nyitva vagyunk – mondta az egyik kereskedő, Cseresznyés Sándor.

A város polgármestere, Papp Gábor elmondta: nem csak programokkal készültek, fatüzelésű melegedőhelyeket is felállítottak a téren.

– Jó kedvvel búcsúztatjuk 2014-et, és erővel, tenni akarással nézünk 2015 elé – fogalmazott a polgármester.

Hévízen éjfélkor lézeres fényjáték köszöntötte az új évet, majd hajnalig tartó nosztalgia diszkó kezdődött.

Keszthelyen a Fő téren diszkó és Szabó Leslie fellépése szórakoztatta a közönséget, a faházakban italt és harapnivalókat kínáltak.

A sokadalomban vidáman táncolt a Szlovákiából érkezett házaspár: Kristian Nandrasky és felesége, Eva.

– Itt, a Balatonnál, Keszthelyen pihenünk. Jártunk Tapolcán, fürödtünk Zalakaroson, az évet pedig itt búcsúztatjuk. Nagyon jól érezzük magunkat – értettek egyet.

Néhány órára látogatott ki a programra Kati Brigitta, Csanaki Lajosné és Árvai Zsuzsanna.

– Lehetett volna jobb is az év, de reménykedünk a következőben – mondták az év utolsó órájában.

Éjfél után néhány perccel, a Himnusz után a szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke, Bubla Zoltán kívánt boldog új évet mindenkinek, majd tűzijáték borította fénybe a belvárost. Sokan a magukkal vitt pezsgővel koccintottak. Az 5. Keszthelyi Városi Szilveszter hajnalig tartó diszkóval zárult.

Kórházi kijózanodások

A megyei kórház sürgősségi osztályán mindig nagy a forgalom, de az átlagosnál is nagyobb volt szilveszterkor. Mint dr. Oroszlán Tamástól, a kórház stratégiai igazgatójától megtudtuk, a forgalomnövekedést az ittas személyek beszállítása és szükséges orvosi ellátása eredményezte. Szilveszterkor és újévre virradóan több mint tíz személyt kellett kijózanítani. Szerencsére a korábbi előrejelzésekkel szemben szilveszter éjjel nem volt olyan hideg, mint előző nap. Fagyásos sérüléssel, vagy kihűléssel nem volt dolguk az orvosoknak, és a baleseti sebészeten sem adódott számottevő esemény.

Kapcsolódó cikkek:

A jeges Balatonban koccintottak az évre

Koccintás a letenyei határnál

Könnyed komolyzene Keszthelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!