Hírek

2017.06.16. 10:55

Szépítik, javítják a buszvárókat - A közmunka programból kiszorult embereknek is jut munkalehetőség Kanizsán

NAGYKANIZSA - Városszerte több tucat buszvárót újítanak fel a városüzemeltető cég dolgozói. Van, ahol csak festeni kell a várókat, míg más helyeken átfogó rekonstrukciót kell végezni.

Pásztor András

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Zrt. vezérigazgatója elmondta: az elmúlt évhez hasonlóan, idén is sikerült pályázati támogatást nyerni olyan emberek foglalkoztatására, akik már a közmunka programból is kiszorultak.

– Áprilistól egészen szeptemberig 25 főt tudunk foglalkoztatni – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: elsősorban parkgondozási feladatokat bíznak a dolgozókra, de – ahogy most is – a rossz állapotú buszvárók felújítását is a programban dolgozók végzik. – Városszerte több buszvárót újítunk fel, bizonyos helyeken csak festeni kell, de akadnak olyan buszvárók is, ahol üveget kell cserélni, illetve pótolni az eltört faanyagot.

Bogdán Zsolt (balról) és Orsos Tibor tegnap éppen a kiskanizsai temetőnél lévő buszvárót festette át
Fotó: Szakony Attila

Mint azt Fitos István jelezte: a buszvárók rekonstrukciója és állagmagóvása mellett, a lakossági igények alapján egy új  buszvárót is telepítenek rövidesen a Tőzike utcába.

– A városüzemeltető társaság lakatos-, festő- és asztalos műhelyeiben is gőzerővel folyik a munka, a programban résztvevők utcai bútorokat, illetve játszótéri elemeket javítanak – folytatta a vezérigazgató, aki hangsúlyozta: a városüzemeltetés terén mindig akad munka, ezért kifejezetten örülnek, hogy Kanizsán ismét lehetőség nyílt a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!