Hírek

2017.07.26. 19:15

Szolgálat nyárias öltözetben

Mától nem kell pantallóban, bőrcipőben izzadniuk a balatoni strandokon a bűnmegelőzésre, a nyaralók biztonságára ügyelő polgárőröknek – szerdán fehér pólós, sötétkék rövidnadrágos és vászoncipős formaruhát kaptak a rendőröktől.

Fincza Zsuzsa

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ünnepség keretében adta át az idegenforgalomban érintett polgárőr egyesületek képviselőinek a több mint 5,5 millió forint értéket képviselő 385 darab elegáns, nyári öltözetet. – Különösen az idegenforgalomban érintett településeken fontos, hogy a polgárőrök egységesen jelenjenek meg a közterületen – hangsúlyozta az ünnepségen mondott beszédében dr. Túrós András.

- A tiszta, elegáns formaruha jó hatással van a polgárőrség imázsára, illetve a lakosság és a nyaralók biztonságérzetére is - tette hozzá az országos elnök. - A mai rendezvény kizárólag dr. Sipos Gyula vezérőrnagynak, a megye rendőrfőkapitányának köszönhető, aki felkarolta a felvetésemet, és megteremtette a lehetőséget, hogy a balatoni polgárőröknek egységes, könnyű nyári öltözete lehessen. Ráadásul a büntetés-végrehajtás országos parancsnokságán kijárta, hogy rövid időn belül legyártsák a ruhákat, így készültek el 2-3 hét alatt a méretre szabott öltözetek.

A zalai Balaton-part polgárőr egyesületei összesen 100 nyári formaruhát kaptak. A képen az átadás néhány résztvevője (balról): Balogh Rudolf (Vonyarcvashegy), Szőke Lajos (Keszthely), Prok József (megyei rendőr-főkapitányság), Szabó Sándor (Gyenesdiás), Dóczi Attila (Keszthely), illetve Bóbics Zoltán (megyei polgárőr szövetség)
Fotó: Fincza Zsuzsa

- A kezdeményezéssel stratégiai partnerünk, a polgárőrség munkáját kívánjuk segíteni, ezzel is elismerve az általuk önállóan, valamint a rendőrséggel közösen teljesített szolgálat fontosságát - tette hozzá Prok József ezredes, Zala megyei rendőrfőkapitány-helyettes. Majd Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány és dr. Anda György ezredes, Veszprém megyei főkapitány-helyettes társaságában átadta az ajándékot a területükhöz tartozó egyesületek képviselőinek. A polgárőrök nevében Szabó Sándor, a gyenesdiási polgárőr egyesület elnöke mondott köszönetet.

Balogh Rudolf, a vonyarcvashegyi polgárőr egyesület elnöke elmondta, hogy jól jött nekik a "kistafírozás", hiszen az 57 fős civil szervezetükből hárman-négyen nyitástól zárásig jelen vannak a strandon, és bizony a fürdőzők között a hosszúnadrágos formaruhában nemcsak furán festettek, de a melegtől szenvedtek is. Dóczi Attila, a 47 fős keszthelyi polgárőrség nevében vette át a rendőrök ajándékát, megjegyezve: kellett már, mint egy falat kenyér, hiszen ők nyaranta minden áldott nap 24 órán át adnak szolgálatot. Rengeteg az országos rendezvény, ahol fontos, hogy a biztosításban részt vevő polgárőrök megjelenése a szervezet tekintélyét támogassa.

A formaruhából az 53 fővel működő Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület is kap. Ennek elnöke, Bozsóky Ferenc elmondta: ők a szolgálati hajójukkal állandóan a vízen tartózkodnak - visszasegítik a partra az elsodródott gumimatracosokat, vízibicikliseket, s vihar előtt szárazra terelik a fürdőzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!