Hírek

2017.06.19. 06:30

Szép eredményekkel zárt idén is a hévízi Bencze Lilien

Hévíz - A most zárult tanévben sikereivel kitűnt társai közül a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola 5. osztályába járó Bencze Lilien Alexa.

Góth Imre

A kislány tarolt. Nem talált legyőzőre megyei, sőt országos szinten sem. Lili a tanévben megnyerte a Nyelvész verseny megyei fordulóját, majd a szegedi országos versenyről is elhozta az aranyérmet. A Tudásbajnokság megyei versenyén sem talált legyőzőre, és az országos versenyen övé lett a 3. helyezettnek járó kupa. Ősszel a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóját immár 3. alkalommal megnyerte társaival Vas és Zala megye képviseletében.

Bencze Lilien Alexa Fotó: Góth Imre

Ezt követően az országos fordulón büszkén állhattak a dobogó legfelső fokára a legrangosabb országos megmérettetésen. A kislány megalapozott tudásának, olthatatlan tudásvágyának köszönhetően 5. osztályban három megyei első, két országos első és egy országos harmadik helyezést hozott.

- A felmenő rendszerű háromfordulós Nyelvész versenyre 12 éve készítem fel tanítványaimat, s nem volt olyan esztendő, hogy a megyei döntőn nem álltak volna a dobogón – emlékezett Szalai Klára felkészítő tanítónő, majd így folytatta: - Bencze Lilien Alexa magyar nyelv iránti fogékonyságára második osztályos korában figyeltem fel. Ebben az évben már megnyerte a Tudásbajnokság Zala megyei fordulóját, a Nyelvész versenyen pedig 3. helyezett lett. Harmadik osztályban tovább folytatódott a sikersorozat. A Nyelvész verseny megyei fordulóján 2., a Tudásbajnokságon pedig 3. helyezett lett. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóját Lili és három osztálytársa fölényesen megnyerte. A fővárosi országos döntőn az előkelő 2. helyezést érte el a csapat. A 4. osztályban Lilien ismét megnyerte a Nyelvész verseny megyei fordulóját, míg a Szegeden megrendezett országos fordulón harmadik helyezett lett 32, országosan legjobb eredményt elért kortársa között.

Ebben a tanévben is megnyerte a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóját, s így egyenes út vezetett számukra az országos döntőig Budapestre, ahol 3. helyezettek lettek. Szeptembertől én Keszthelyen tanítok, Ferge Zsuzsa Réka magyar tanárnő szárnya alá vette a kislányt, s folytatta a vele való munkálkodást, versenyfelkészítést, tehetséggondozást. E sikersorozat együttműködés eredménye. Fontos a szeretetteli, bizalmi kapcsolat a gyermek-szülő-pedagógus között. Munkavégzésem kezdetétől intenzíven foglalkozom tehetséggondozással, versenyekre való felkészítéssel. Úgy gondolom, hogy a pedagógus és a gyermek folyamatos együtt tevékenykedése adja a legtöbb kapaszkodót a tehetség felismerésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!