Hírek

2016.07.13. 13:34

Szentképből díjnyertes tablót

Nagykanizsa – Egyedi stílusban készült tablójával lenyűgözte a világhálót a Mező-gimnázium 12/a osztálya.

Benedek Bálint

A kalandos úton beszerzett klasszikus festmény képkeretébe zárt alkotás az egyik diák édesanyjának a keze munkáját dicséri. Az okostelefonra letölthető közösségi képmegosztó alkalmazáson keresztül indított versenyen a kanizsaiak műve a legtöbb, 2192 szavazatot gyűjtve végzett az első helyen.

A „mezősök" osztályfőnöke, Suhai Eszter szerette volna, ha végzősei örökre szóló élménnyel hagyják el az iskola falait. Korábban készített tablót egy festőművész édesapa, de előfordult, amikor a diákok közösen alkották meg a négy évnek emléket állító arckép kiállítást.

– Kis Franciska édesanyja, Kis Ildikó az év során készített egy érdekes kabala állatot az osztálynak, s mivel láttuk, hogy a kézügyessége kiváló, a tablót is rábíztuk – tette hozzá az osztályfőnök. – Örömmel vetette bele magát a munkába.

Ezt lánya, Franciska is tanúsíthatta, hiszen a megbízástól kezdve határozott elképzelés mellett dolgozott.

Fotó: Szakony Attila

– Az egyik internetes áruházból néhány ezer forintért rendelt egy 100 éves szentképet, melyen Mária ült a kisdeddel – mesélte Franciska. – A kreatív ötlete szempontjából fontosabb volt a rokokó stílusú, faragott, aranyozott és vaskos blondel keret.

A modern korban oly' kedvelt, vintage stílus alapján állt neki dolgozni a szülő. Ez a régi, akár funkcióját vesztett tárgyak újra felhasználásáról szól, így ez esetben a képkeret nyert új értelmezést. A fiatalok tudomása szerint az országban eddig még nem készült ilyen tabló.

Ezért a társaság csatlakozott egy internetes országos viadalhoz, melyet a Pécsi Tudományegyetem indított a Facebook-on és a csak okostelefonról elérhető képmegosztó Instagram alkalmazáson.

– Előbbihez későn csatlakoztunk, ám utóbbiban taroltunk – tette hozzá Franciska. – Több, mint kétezer szavazattal végeztünk az élen, erre nem számítottunk. Sőt az első hellyel pénznyeremény is járt, amiből osztálybulit tartunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!