Hírek

2014.05.25. 13:40

Szent Orbán napja - A szőlőtermesztők védőszentjét ünnepelték

Zala megye - Zalakaroson túráztak és báloztak, Újudvaron ünnepi szentmisére, illetve bor- és pálinkamustrára került sor, Garaboncon pedig szobrot avattak.

Horváth-Balogh Attila

A fürdővárosban szombaton Novák Ferenc polgármester mondott köszöntőt a Szent Orbán-szobornál, majd a Dalárda-Vegyeskar szerepelt, este pedig bált tartottak a Szent Orbán Borozóban. Újudvaron a nemrég fellelt Szent Viktor és Szent Orbán ereklyéket is bemutatták az ünnepi misén, továbbá a jeles nap alkalmából bor- és pálinkamustrát is tartottak.

Tóth Gábor alpolgármester és Koma László polgármester leplezte le a szobrot, amit Sifter Gergő plébános áldott meg. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Garaboncon vasárnap délután avatták fel a Csingahegyi Művész Műhely alkotói által készített új Szent Orbán-szobrot a szőlőhegyen. A régi szobor az enyészeté lett, ezért volt szükség egy új elkészíttetésére. Az ünnepségen Tóth Gábor alpolgármester mondott beszédet.

A munkálatok mindösszesen 300 ezer forintba kerültek, tudtuk meg Koma László polgármestertől, a szobrot az önkormányzat állíttatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!