Hírek

2006.06.18. 22:00

Szent Kristóf és a motorosok

A fesztivál nyitóeseményét a helybeliek részérol is nagy érdeklodés kísérte, hiszen nem mindennapi látványt nyújtottak a csillogó-villogó motorok és borruhás gazdáik, akik a szentelés után örömmel tették zsebre a Szent Kristófot, az utazók védoszentjét ábrázoló érmét.

nincs nev

- Megőrizzük, hogy vigyázzon ránk az ég - mosolygott a dörgicsei Dávid házaspár férfitagja, felesége pedig hozzátette, hogy sok motoros baleset történik mostanában, szerinte az autósok óvatlansága miatt. A találkozóra az ország minden tájáról érkeztek résztvevok. Szabó Ferenc Martonvásárról jött.
- Kezdo motoros vagyok, februárban vettem ezt a Yamaha 650-est. Gyerekkoromban sokat motoroztam kisebb motorokkal, aztán hosszú idő elteltével most jutottam el odáig, hogy megengedhettem magamnak egy ilyen gépet. Használtan sem volt olcsó, 1,4 millióba került. Egyébként agrármérnök vagyok, és nincs túl sok szabadidom, de elhatároztam, hogy ezentúl minden lehetőséget megragadok, hogy hódoljak a szenvedélyemnek.
A pacsai találkozót egy nemrég alakult húsz fős baráti társaság szervezte. Vezetojük, Szabó Gábor elmondta, hogy a fesztivált koncertekkel és ügyességi versenyekkel színesítették, például traktorhúzással és "Legtöbb ember a Trabiban" versennyel, de nem maradhatott el a motoros találkozók kötelezo programja, a felvonulás sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!