Hírek

2016.11.09. 18:33

Szállodából akartak váltópénzt lopni

Nagykanizsa - Szinte csak percekig örülhettek a zsákmánynak azok a tolvajok, akik ez év július 17-én próbálkoztak egy nagykanizsai szállodában.

Arany Gábor

A három fiatal román férfi és egy nő Nyugat-Európából hazafelé, Barailába tartva tért be a szállodába és háromágyas szobát bérelt ki egy éjszakára. A vád szerint az adatok felvétele közben az egyik 32 éves férfi megfigyelte, hogy a recepciós honnan veszi elő a váltópénzt, ekkor elhatározta, hogy lop belőle. Miután este nyolc körül távoztak a recepciótól, szólt a társainak, hogy mit tervez és a segítségüket kérte. Két férfit utasított, hogy tereljék el a recepciós figyelmét, míg élettársát arra kérte, hozza le a szobából a közben már felvitt holmijukat, mert a lopás után elhagyják a szállodát. Ennek megfelelően a két férfi az utcára épp dohányozni kilépő recepcióst kérdezgette arról, hol lehet a közelben cigarettát vásárolni.

Mindenféleképpen igyekeztek a figyelmét lekötni, hogy az előtérben maradt társuk feltűnés nélkül hozzáférjen a pénzhez. Sikerrel jártak, mert a 32 éves román férfi észrevétlenül benyúlt a kasszába és több borítékot kivett. Ötszáz euró és 90 ezer forint volt a zsákmánya. Időközben a szállodai dolgozó az utcáról visszaindult, bár a román férfi egyik társa továbbra is kérdésekkel próbálta feltartóztatni. Az előtérbe visszalépő recepciósnak azonban gyanús lett, hogy a nő közben lehozta a csomagokat s viszi ki a szállodából. Ezért kiment az utcára és amikor látta, hogy a társaság távolodik, utánuk kiáltott, hogy hozzák vissza a szobakulcsot. Erre azok az autójukhoz futottak és elhajtottak.

A helyismeret hiánya miatt azonban eltévedtek és rossz irányban hajtottak fel az M7-es autópályára, így értek el Letenyére a határátkelőhöz. A recepciós közben értesítette a rendőrséget, miután felfedezte a lopást. A bediktált adatok alapján a rendőrök az átkelőnél megállították és elfogták a tolvajokat, akik még próbálták a pénzt egymás között szétosztani és a borítékot kidobni az autóból, de a járőrök megtalálták náluk hiánytalanul az eurót és majdnem az összes forintot is.A

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a kanizsai járási ügyészség a három román férfi ellen kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat, a nővel szembeni nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!