Hírek

2017.05.27. 19:25

Szakmai parti zárta az esélynapot Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A szombaton 5. alkalommal megrendezett esélyegyenlőségi nap zárásaként esélypartit szervezett az Apáczai Művelődési Központban a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete (MOFE).

Magyar Hajnalka

Mint Tóth Ágnes elnök elmondta, hagyományteremtő céllal szervezték az estet, a fogyatékos embertársainkat ellátó intézmények és szervezetek dolgozói részére. A napi munkából kikapcsolódást nyújtó összejövetelen szívesen látták a fogyatékkal élőket is, akik az úgynevezett esélykanapén szólhattak az életükről, érzelmeikről.

Manninger Beáta, a MOFE rendezvényeinek idei fővédnöke 
Fotó: Gallai András

A programban tombola is szerepelt, a bevételből a pózvai Napraforgó Otthon ellátottjainak kirándulását támogatják.

Az est fővédnöke Manninger Beáta kommunikációs szakember volt. Mint megtudtuk, a felkérés nem csak erre az alkalomra szólt.

- Idén a MOFE úgy döntött, hogy ezután minden esztendőben egész évre felkér egy civil fővédnököt, aki az összes nagyobb rendezvényüket képviseli, támogatja azok médiában való megjelenését, továbbá minden elérhető fórumon szót emel az esélyegyenlőség mellett - szólt  feladatáról Manninger Beáta. - Abban, hogy elsőként  rám esett a választásuk, bizonyára közrejátszott, hogy már 12 évvel ezelőtt útjára indítottam a "Légy hasznos" akciómat, amelynek keretében minden évben más, rászoruló, vagy perifériára került célcsoport számára szervezünk programot.

Manninger Beáta, a MOFE rendezvényeinek idei fővédnöke 
Fotó: Gallai András

Nagycsaládosok, daganatos gyerekek, pszichiátriai betegek egyaránt részesei lehettek már ennek, tavaly pedig a speciális genetikai rendellenességgel születettek számára igyekeztünk örömet szerezni. Magánemberként vágtam bele az akcióba, de időközben mind több civil csatlakozott a kezdeményezésemhez, s idén már a MOFE is ezek sorába lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!