Hírek

2017.06.24. 13:05

Sok szép emlék - A Fityeházról elszármazottak is találkoztak

FITYEHÁZ - Szombaton második alkalommal rendeztek családi napot, amit ezúttal az elszármazottak találkozójával színesítettek.

Pásztor András

Sokan fogadták el az önkormányzat meghívását, így az ünnepi ebéd mellett volt kivel és volt miről szót váltania az elszármazottaknak és a helyben maradtaknak.

Mint azt Tatai István polgármester elmondta: néhány esztendővel ezelőtt átszabták a klasszikus falunapi programot és a családokra helyezték a hangsúlyt.

– A családi nap megszervezéséhez az önkormányzat mellett, a nemzetiségi önkormányzat, a plébánia és a helyi vállalkozók is csatlakoztak, így sokkal színesebb programot tudunk kínálni a falubelieknek – mondta a polgármester, aki hozzátette: erre a napra a faluból elszármazott embereket is visszahívják, hogy a régen nem látott barátok, rokonok is találkozhassanak.

Elszármazottak és helyben maradtak. Kárász Ottó (balról) Nagykanizsáról, Kárász László Kaposvárról, míg Kárász Miklós Herendről érkezett haza a találkozóra. A vendégeket Tatai István polgármester és Sárvári Ferenc alpolgármester köszöntötte Fotó: Gergely Szilárd

– Mivel a szüleim még itt élnek a faluban, ezért gyakran látogatok haza, Kaposvárról amúgy sem nagy távolság Fityeház – így Kárász László, aki ma már a somogyi megyeszékhely egyik vendéglátóipari szakközépiskolájának igazgatója. – Most a találkozó kapcsán is rengeteg gyerekkori emlék sejlett fel, például a kert végében zajló kardcsaták vagy éppen a szőlőben való munka, amit – ma már elmondhatom – mindig is utáltam.

– Jómagam is viszonylag gyakran látogatok haza, hiszen sok rokon él még a faluban, de az azért szembetűnő, hogy mennyit fejlődött a település – tette hozzá Kárász Miklós, aki Herendről érkezett. – Mi fityeháziak büszkék vagyunk a kettős – magyar és horvát – identitásunkra és arra, hogy dolgos, munkaszerető embernek neveltek a szüleink. Így aztán bármerre is vet minket a sors, mindehol megálljuk a helyünket.

Az ünnepi ebédet követően, délután már a sportpályán folytatódott a program. Míg a gyerekek a Napsugár Együttes koncertjét élvezték, addig a felnőttek sütni-főzni kezdtek. Eközben a kulturális műsor is elkezdődött, majd este a Donja Vidovec-i tamburazenekar és a Suhancok Együttes húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!