Hírek

2015.11.20. 17:50

Segítsünk Tímeának! - A máltai szeretetszolgálat is támogatja a gyűjtésünket

Zalaegerszeg – Peti pólókat, a kis Norina pedig természetesen babát és hozzá való babakocsit lelt magának pénteken délután a máltai szeretetszolgálatnál.

Arany Horváth Zsuzsa

A négy gyermeket nevelő baktüttösi Hajas Tímea tragikus körülmények között vesztette el párját, súlyos anyagi gondokkal a vállán. A ház, amiben laknak, erősen felújításra szorul, miközben még 8 évig kell fizetni a rá felvett hitelt.

A családot támogató akciónkhoz szerencsére egyre több olvasónk csatlakozik. Így kerültünk pénteken délután a máltai szeretetszolgálat zalaegerszegi telephelyére, ahol az édesanya és a gyerekek maguk válogathattak a saját méretükben ruhákat.

Péter és Tímea ruhákat válogat
Fotó: Katona Tibor

– Nem győzök örülni és csodálkozni, annyian segítenek. Jött egy autó, élelmet kaptunk tegnap, ágyneműhuzatot a hét elején, edényeket, kisautókat a kisfiam, Virág lányom, aki jól rajzol, felnőtt színezőkészletet, aminek nagyon örült, egyből elindult a fantáziája. Tüzelőt is kaptunk – mondta a válogatás közben Tímea. – Hétfőn bekerült a konyhába az új tűzhely, amit Keszthelyről kaptunk, nagy hasznát vesszük, a kéményt is megjavították.

Norina a babának örül
Fotó: Katona Tibor

– Most már ki tudom festeni a falat – tette hozzá Peti, aki mindenben segíti az édesanyját. Mi újság az iskolában, kérdeztük, mondta, úgy érzi, a héten írt kémiadolgozata elég jól sikerült.

Lukács Józsefné, a máltai szeretetszolgálat zalaegerszegi vezetője és a nehéz sorsú család
Fotó: Katona Tibor

– A segítés együttműködést jelent – mondta a szeretetszolgálat vezetője, Lukács Józsefné, hozzátéve, ők is a legelesettebbeket, az egyedül maradt gyerekeket támogatják. – A napi szükségletek mellett lelki támaszt is igyekszünk adni, hiszen a gyászt nem egyszerű feldolgozni.

A táskák közben lassan megteltek, még mosogatószer is került beléjük.

A négy szülésen túl lévő Tímeával végül elkanyarodtunk dr. Iván Nándorhoz is. A segítségét szintén önzetlenül felajánló fogorvos megvizsgálta az édesanya fogsorát, s hétfőn már el is kezdi a javító beavatkozásokat.

Számlaszám:

MKB Bank 10300002-10583135-49020119

Közlemény: karácsonyi adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!