Hírek

2009.04.22. 02:26

Segíteni a rászorultakon

Zalaegerszeg (ts) - A Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete és a TESZ-Generációk Nyugdíjasok Zala Megyei Képviselete tegnap nagy érdeklődéssel kísért tanácskozást tartott időseket érintő kérdésekről.

Takáts Sándor

Civil szervezetek pályázati lehetőségeiről, a nyugdíjas korosztály élethelyzetét javító egészségügyi és szociális fejlesztésekről, az önkéntes munka lehetőségeiről szóltak az előadók. Országosan 11 megyei vöröskeresztes szervezet csatlakozott az elsősegélynyújtó családi és közösségi programhoz, köztük a zalai is, az egerszegi és zalaszentgróti kistérség közreműködésével.

Az önkéntes segítés nem csak sebkötözésben merül ki, hanem az idős, rászoruló ember számára azt az információs segítő kapcsot is jelenti, akitől kérdezni lehet, aki bevásárol, befűt, vizet hoz, aki kérelmeket ír, biztonságot jelent.

Aki vállalja ezt a karitatív munkát, az tanfolyamot végez, de persze nem helyettesítheti a szakképzett orvost, ápolót, védőnőt. Csak segít, amikor az előbbiek nincsenek a közelben. Tegnap kérdőíveket osztottak ki a tanácskozás résztvevői között, tudakolva az önkéntes munkához való hozzáállásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!