Hírek

2016.03.09. 11:13

Román embercsempészek ellen emeltek vádat Zalában

Zalaegerszeg - Sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség három román állampolgár ellen, akik egy platós furgonba zsúfolva 29 afgán és pakisztáni határsértőt akartak kicsempészni Magyarországról - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: a három, most 24 éves férfi tavaly nyáron egy zárt furgonban 2 afgán és 27 pakisztáni állampolgárt szállított, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállították őket az M70-es autóúton.

A vádlottak állítása szerint az illegális bevándorlókat fejenként 100 euróért kellett volna Budapestről Olaszországba szállítaniuk. Egyikük egy személyautóval elöl haladva rádión tartotta a kapcsolatot a hátul haladó furgonnal, amelyben úgy szállították a migránsokat, hogy a járműnek nem voltak ablakai és ülései, az utasok inni sem kaptak, és a szükségleteiket sem tudták elvégezni.

A három, jelenleg szabadlábon lévő román állampolgár ellen sanyargatással elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat - tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!