Hírek

2015.06.25. 13:32

Rigó Csaba: Nem sérült a tíz településen élők érdeke

Zalaegerszeg - Rigó Csaba kormánymegbízott reagált Zakó László (Jobbik) szerdai - sajtótájékoztatón elhangzott - nyilatkozatára.

„A Tófeji Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések lélekszáma 2014. január elsejével a törvényi minimum, 2000 fő alá csökkent. Az érintett önkormányzatok számára több mint egy éven át nyitva állt a lehetőség, hogy akár újabb település csatlakozásával elérjék a 2000 főt, vagy csatlakozzanak más, közelben lévő közös önkormányzati hivatalhoz. Mivel erre nem került sor, a kijelölést az önkormányzati törvénynek megfelelően, több lehetőséget mérlegelve, 2015. január 1-jei hatálybalépéssel jogszerűen hoztam meg" – jelezte Rigó Csaba. Kifejtette: a Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal működik, a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint az érintett 10 települést (Baktüttös, Csertalakos, Gutorfölde, Pusztaederics, Pusztaszentlászló, Söjtör, Szentkozmadombja, Szentpéterfölde, Tófej, Zalatárnok) illető teljes finanszírozást a kijelöléssel létrehozott Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatalhoz utalja, a 10 településen élők érdeke nem sérül. Zalatárnok és Szentkozmadombja igazgatási feladatait a kijelölés előtt és után is kirendeltségként működő szervezeti egység látta és látja el.

„Nem tartom szerencsésnek, hogy egyesek politikai ügyet kreálnak egy közigazgatási eljárásból. Meglepőnek tartom, hogy egy kirendeltségi feladatokat ellátó köztisztviselő pártatlanságát feladva egy politikai párthoz fordul szakmai kérdésben" – tette hozzá a kormánymegbízott.

Előzmény:

Jobbik: az ország ereje a falvakban rejlik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!