Hírek

2015.10.22. 15:53

Rigó Csaba lett a Közbeszerzési Hatóság elnöke

Zalaegerszeg - Rigó Csabát, Zala megye kormánymegbízottját választották meg szerdán a Közbeszerzési Hatóság elnökévé. A hírt maga az érintett jelentette be csütörtökön a járási hivatalok informatikai fejlesztéséről szóló rendezvényen a Megyeházán.

Magyar Hajnalka

Rigó Csaba elmondta, megválasztásával újabb megtiszteltetés érte a megyét. Az elnöki posztra 11 egybehangzó szavazattal fogadta el személyét az arra illetékes tanács. Rigó Csaba az elmúlt hónapokban már helyettesítő alelnöki megbízatást látott el a Közbeszerzési Hatóságnál.

Az új, elnöki feladat összeférhetetlen a kormánymegbízotti poszttal, az utódlásra 30 nap áll rendelkezésre. Rigó Csaba bejelentette, dr. Sifter Rózsát, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatóját terjeszti fel a megüresedő posztra. Az utód kinevezéséről a miniszterelnök dönt majd. November 20-ig még továbbra is Rigó Csaba tölti be a kormánymegbízotti feladatkört.

Rigó Csaba lett a Közbeszerzési Hatóság elnöke Fotó: Katona Tibor

A bejelentést megelőzően Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a járási hivatalok megjelent képviselőit, s szólt a kormányhivatali rendszer kiépüléséről. Ezt követően Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszélt a következő uniós támogatási ciklus főbb fejlesztési irányairól, s a zalai prioritásokról. Cseresnyés Péter, frissen kinevezett foglalkoztatáspolitikáért és szakképzésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő  a munka alapú társadalom megvalósulása érdekében tett újabb lépésekről adott tájékoztatást. Két programot emelt ki, amely a közfoglalkoztatottak munkaerőpiaci elhelyezkedését hivatott motiválni anyagi ösztönzéssel, illetve járulékkedvezményekkel.

Rigó Csaba a járási hivatalok informatikai fejlesztésének részleteit ismertette, e célra megyénk mintegy 260 millió forintot fordíthatott. Az összegből a szoftverek fejlesztésén túl 590 számítógép, 550 monitor, 119 multifunkcionális eszköz, 57 lézernyomtató és  11 szerver beszerzésére nyílt mód a hat járásban. Ezt követően dr. Sifter Rózsával, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatójával 25 kollégának  elismerő oklevelet adott át kiemelkedő munkájáért. A rendezvény dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke pohárköszöntőjével, majd fogadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!