Hírek

2017.08.08. 13:03

Rekord méretű grillnyársat sütöttek Keszthelyen

Új magyar rekord született Keszthely egyik hipermarketénél. 64 kilogrammnyi alapanyagból: húsokból és zöldségekből állt össze a 20 méter hosszú,magyaros ízesítésű rablóhús.

Keszey Ágnes

Szombaton érdekes látványosság várta a vásárlókat az Interspar parkolójában. Rekordkísérletet szervezett az áruházlánc, Magyarország leghosszabb rablóhúsának elkészítésére vállalkoztak. Huszonöt egyenlő hosszúságú nyársra fűzték fel a húsokat és a zöldségeket, majd ezeket egymáshoz rögzítették. Az óriási nyársat a rekkenő hőségben húsz ember emelte rá a külön erre az alkalomra készített grillsütőre. A kezdeményezéssel az üzletlánc célja a minőségi húsfogyasztás népszerűsítése volt.

Húsz ember emelte a nyársat a sütőtérre - Fotó: Keszey Ágnes

– Nagyon sok kolléga összehangolt munkájára volt szükség, hogy elkészüljünk. A nyársteknő is komoly munka eredménye. A nyársak úgyszintén: sokan darabolták és fűzték fel az alapanyagokat, a sertéscombot és a császárszalonnát, zöldségfélékből pedig cukkini, a kaliforniai paprika, vöröshagyma és gomba került a nyársra. Teljesen magyaros alapú ez a rablóhús – mondta el lapunknak Vas Zsolt, az üzlethálózat húsüzemének munkatársa, aki irányította a munkálatokat. A grillnyárs a kerti sütés egyik legváltozatosabb, rendkívül könnyen elkészíthető finomsága, amelyet a világ szinte összes országában ismernek és általában helyi alapanyagokból készítenek.

Vas Zsolt vezényelte a sikeres rekordkísérletet Fotó:Keszey Ágnes

A Keszthelyen összeállított, soha nem látott méretű grillnyárs fél óra alatt sült meg. Ezután következett a hitelesítés, és megszületett az új magyar rekord: hazánk legnagyobb rablóhúsa húsz méter hosszúságú.

A hitelesítés után az arra járóknak kínálták a saslikot. A nyársra húzott húsos-zöldséges grillétellel több mint száz vendég lakott jól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!