Hírek

2017.08.03. 07:37

Rád vár Gedeon, Tutyi, Mutyi és a többiek - Újdonságok az állatsimogatóban

Aki ellátogat a zalaegerszegi állatsimogatóba, megannyi állatfajtát láthat, érinthet, simogathat kedvére. Itt több mint 40 faj él egymással szomszédságban, nagy nyugalomban.

Pezzetta Umberto

Itt van például Bubu, a teve, ő új lakó. Elődje meghalt tavaly, megcsípte a darázs nyaktájékon. Bubu természetesen jól érzi magát a melegben, olyan szelíd, hogy a bátrabb látogatók akár fel is ülhetnek a hátára.

Gedeonnak, a parlagi szamárnak szép hosszú, bozontos a szőre, szeme rejtve, mint a puli kutyáé, és ha jó kedve van, elkíséri a vendéget mindenhová az állatkert területén.

A két emu, Tutyi és Mutyi már nem új lakók, és jól bírják a meleget. Van láma is, nem szívesen találkozik emberekkel, az ő neve Picur. Vannak törpelovak is, Rózi és Klaudia. A kisebbik, Klaudia, mint egy kiskutya, úgy játszik a gondozójával, Kovács Zoltánnal. Az állatsimogatóban sétálva elkerülhetetlenül belebotlunk egy különös tyúkocskába, vagy talán csirkébe, pontosan senki sem tudja -  ő egy japán csirke és egy holland bubos keveréke.

Természetesen folytathatnánk még tovább az itt lakó állatok bemutatását, de legyen annyi elég, hogy közel 150 állat él ebben a kertben, és hamarosan egy kis oroszlánnal is bővül a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!