Hírek

2017.07.14. 13:20

Rablók támadtak rá az éjjeliőrre Pölöskén - 40 milliónál többet zsákmányoltak

Évek óta nem volt példa olyan bűncselekményre, aminek felderítéséről pénteken számoltak be sajtótájékoztatón a megyei rendőr-főkapitányságon.

Arany Gábor

Három héttel ezelőtt, június 25-én kora hajnalban, egy óra után nem sokkal érkezett a bejelentés a főkapitányság tevékenységirányító központjába Pölöskéről, hogy az italgyártó üzem éjjeliőrét megtámadták, bántalmazták, kezeit összekötözték, mobiltelefonját elvették a támadók, akik ezután megszerezve az iroda kulcsát, az ott található értékeket magukkal vitték.

- Hasonló bűncselekményre a zalaegerszegi rendőrkapitányság életében évek óta nem volt példa - fogalmazott dr. Farkas Tibor alezredes, városi rendőrkapitány. - A kollégák olyan energiát befektetve indultak az elkövetők felderítésére, mintha emberölés tetteseit kellett volna elfogniuk - jellemezte az elmúlt hetek munkáját.

A helyszínen semmi információ nem utalt az elkövetőkre, de a megfeszített nyomozás július 13-án meghozta az eredményét, sikerült a két tettes nyomára jutni és elfogni.

A rabláshoz használt holmik és a zsákmány egy része

- A rablók éjfél után öt perccel érkeztek a telephelyre. Bántalmazták az őrt, elektromos sokkolót is bevetettek ellene, majd megkötözték - idézte fel az eseményeket Andor László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője. - Ez után a telep főépületi irodájából elvitték a lemezszekrényt, amiben 40 millió forint, 3000 euró és különféle gépkocsi okmányok voltak. A zsákmányt a telepen talált kisteherkocsival vitték a nem messze parkoló autójukhoz - mondta.

A nyomozók munkája július 13-án ért be, akkor fogták el a 40 éves zalaszentmihályi férfit és 27 éves nemesrádói társát. A két férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A büntetlen előéletű gyanúsítottak anyagi helyzetükkel magyarázták tettüket.

A rendőrök a pénzből 19 millió forintot nemesrádói rejtekhelyeken már megtaláltak és a délutáni sajtótájékoztató idején is zajlott a többi érték felkutatása. Arra a kérdésre, hogy a tettesek mi alapján választották ki a célpontjukat, korábban dolgoztak-e a pölöskei gyárban, az osztályvezető a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt választ adni.

A rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatásukat; a rablók akár 10 évet is kaphatnak tettükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!