Hírek

2017.03.15. 16:07

Megújult a kopjafa - Popellár Tanár Úrra is emlékezteti a diákságot

Nagykanizsa – Az 1848-49-es szabadságharc hőseinek tiszteletére, illetve a Kiskanizsai Általános Iskola fennállásának 175. évfordulója alkalmából avatták fel kedden az intézmény előtt álló kopjafát.

Horváth-Balogh Attila

A kopjafát még idősebb Popellár Jenő, az iskola legendás hírű fafaragó szakkörét vezető pedagógus faragta meg éppen 25 évvel ezelőtt, hogy a ballagó diákok évről-évre annak megkoszorúzásával vehessenek búcsút az iskolától.

Neumajer Antal, Molnár István és Horváth Ferenc a kopjafánál Fotó: Szakony Attila

Az alkotást az elmúlt negyedszázad megviselte, ezért vált szükségessé a felújítása, amit Horváth Ferenc fafaragó, Popellár Jenő egyik tanítványa végzett el. A megszépült kopjafát a március 15-ei ünnepség  (melynek keretében a gyerekek immár évek óta megidézik a Pilvax kávéházat és annak szellemiségét) végén áldotta meg Neumajer Antal diakónus. Molnár István, az iskola igazgatója beszédében elmondta: a jeles esemény a kiskanizsai oktatási intézmény évfordulós rendezvénysorozatának is a nyitánya. Az év során ennek jegyében többek közt Popellár Jenő emlékére rendezett kiállításra is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!