Hírek

2017.07.11. 13:58

Ponthúzó party lesz Zalaegerszegen

Több ezer fiatalt várnak a felvételi ponthatárok kihirdetésének estéjére a megyeszékhelyen rendezendő partira.

Arany Gábor

A BGE Gazdálkodási Kar alakuló terén július 26-án este hatkor kezdődő programról kedden a városházán tartottak sajtótájékoztatót. Mint dr. Vadvári Tibor  alpolgármester felidézte a "Ponthúzó Party" illeszkedik azon rendezvények sorába, amellyel megmozgatják a fiatalokat és segítenek meghozni a kedvüket, hogy zalaegerszegi felsőoktatási intézményeket válasszanak a továbbtanuláshoz.   Ebben segítségükre lesz,  hogy a ponthúzó party estéjén kitelepülnek a megyeszékhelyen működő egyetemek. Így azok, akik arról értesülnek, hogy nem vették fel őket az általuk választott helyre, azonnal tájékozódhatnak a pótfelvételikről is. Erről már Szuper Ildikó,  a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány ügyvivője beszélt.

Rendezvényt szervező Keresztury Dezső VMK vezetője, Flaisz Gergő  hangsúlyozta, szórakozást kívánnak nyújtani a fiataloknak, de azt is mindenképpen mérni fogják, hogy a célközönségből mennyien látogatnak el a Ponthúzó partyra.  A programot este hatkor az Ocho Macho koncertje kezdi,  nyolc órától  lesznek láthatók az óriási kivetítőn az egyetemi ponthatárok.  Este 10-től pedig a Wellhello zenekar játszik a közönségnek.  Az igazgató arról beszélt, hogy előzetes számításaik szerint 2500-3000 vendéget várnak az ingyenes programra, akik közül 5-800 lehet az, aki egyetemi felvételiben érdekelt lehet. Számukra külön sávot tartanak fenn a belépéskor és pöttyös karszalagot kapnak. Az idei nyár változékony időjárására tekintettel egy nappal korábban döntenek arról, hogy a rendezvényt a szabadban, vagy pedig a városi sportcsarnokban tartják meg, ahová viszont csak 2800 ember fér be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!