Hírek

2017.02.17. 20:10

Poharazgatás után balhé a kocsmában

Nagykanizsa - Féltékenység és alkohol is közrejátszott abban az összecsapásban, amelynek eseményeit a minap foglalták vádiratba.

Arany Gábor

Tavaly április 23-án késő este összeverekedett két férfi egy nagykanizsai presszónál. Az előzményekhez tartozik, hogy a szórakozóhelyen pultosként dolgozó nő 30 éves murarátkai barátja rendszeresen érte ment záráskor, hogy hazakísérje. A presszó 40 éves kanizsai tulajdonosa ezt azonban nehezményezte több ok miatt is, de leginkább azért, mert neki is megtetszett a nő. Azon a szombaton a vendéglátós egész nap italozott, és olyan állapotba került, hogy estefelé a pultos figyelmeztette, a kilenc órai zárásra jön érte a barátja, és nem akar megint veszekedést. Ezek után jelent meg a nő barátja, aki szintén poharazgatni kezdett és erősen leittasodott. A zárás ily módon elhúzódott tizenegy óráig. Iszogatás közben a presszós többször provokatív megjegyzéseket tett vetélytársának, aki kezdetben igyekezett elkerülni a konfliktust. A hangulat azonban feszült volt, mert a tulajdonos más vendégekkel is kötekedett, több poharat összetört, ráadásul a murarátkai fiatalember mobiltelefonját is a földhöz vágta, ami szétesett, de nem rongálódott meg.

Tizenegy óra felé járt, amikor a két férfi a zenegéphez ment, és egymást átölelve hallgatta a muzsikát. A tulajdonos azonban eközben többször megütögette a fiatalember arcát, aki türelmét vesztette, akkorát lökött társán, hogy beesett a székek közé. Az egyik vendég ekkor már kérdőre vonta viselkedése miatt a murarátkai fiatalembert, aki válaszképp ököllel arcon ütötte, és a földre került vendég orrára még kétszer rálépett. A presszós közben kiment az udvarra és ott magához vett egy 180 centi hosszú, 1,5 centis átmérőjű horganyzott csövet, és ezzel támadt rá a szórakozóhelyről kilépő murarátkai férfira. Háromszor sújtott le, először homlokon találta ellenfelét, aki védekezett, és fellökte támadóját. Ekkor már a presszóból értesítették a mentőket és a rendőrséget, a pultos pedig igyekezett a helyiségben a vért feltörölni, s elvenni a rézcsövet az összecsapásban könnyebben megsérült férfiaktól. A kiérkező rendőrök nem csak a verekedés miatt intézkedtek, mert kiderült, a murarátkai férfi ellen lopás vétsége miatt a bíróság elfogatóparancsot adott ki.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a két férfi ellen társ tettességben elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség, az idősebb férfi esetében felfegyverkezve elkövetettnek minősítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!