Hírek

2016.11.30. 16:16

Paktum az esélyek javításáért

Nagykanizsa – A dél-zalai városban 694 fő rendelkezik alacsony, maximum 8 általános iskolai végzettséggel. Az ő rendkívül rossz munkaerőpiaci esélyein is javítani kíván az a foglalkoztatási paktum, melynek aláírására tegnap került sor.

Horváth-Balogh Attila

A Kanizsai Foglalkoztatási Paktum alapító dokumentumait a dél-zalai város önkormányzata nevében Dénes Sándor polgármester, illetve a konzorciumi partnerek képviselői látták el kézjegyükkel a Vasemberházban megrendezett eseményen. Mint azt a polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az elkövetkezendő 3 évben több, mint 420 millió forintot fordíthatnak az alacsony képzettségű, illetve hátrányos helyzetű potenciális munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek javítására.

Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dénes Sándor polgármester, Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal igazgatója, valamint dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke írta alá a megállapodást

– Fontos ez azért, mert úgy gondoljuk, lehetőséget kell adnunk azon kanizsai lakosoknak is, aki jelen pillanatban nincsenek ott a munkaerőpiacon – szögezte le Dénes Sándor. – Ehhez már létrehoztuk a paktumirodát, az arra hivatott csapatnak pedig stratégiát kell kidolgoznia. Nem kis feladatról van szó, de ha egy irányba húzunk, menni fog. – Én azt remélem, sokakat meg tudunk majd szólítani és a célként minimálisan kitűzött 300 főt be tudjuk vinni a munkaerőpiacra. Ehhez a város vezetése minden segítséget megad – tette hozzá Dénes Sándor.

A megvalósíthatósági tanulmányt készítő szakember, Orosz Hajnalka előadásából kiderült: az érintett célcsoportba tartoznak többek közt az állást kereső, alacsony iskolai végzettségű, 25 év alatti, 50 év feletti, hátrányos helyzetű, gyed-ről, gyes-ről visszatérő, megváltozott munkaképességű, valamint a roma nemzetiségű emberek. Jelezte: Nagykanizsán 694 fő tartozik az alacsony iskolai végzettségűek körébe. Több, mint 70 százalékuk tartósan álláskereső. Nekik, illetve az előbb említett célcsoportok tagjainak nyújtana segítséget a paktum például képzésekkel, szolgáltatásokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!