Hírek

2017.09.05. 17:35

Ötven éves az általános iskola Zalaszentgróton

Emlékkövet avattak Zalaszentgróton az 1967-ben épült általános iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából.

Császárné Szabó Judit

A városban két általános iskola működött régen, az egyik a múlt század fordulóján, a másik 1967-ben épült. Az utóbbi épülete az Ifjúság utcában van, ahol most a Deák-iskola alsósai és a zeneiskolások tanulnak.

Az épület elé emlékkövet helyeztek az 50. évforduló alkalmából, tájékoztatott Baracskai József polgármester, s elmondta, hogy rendkívüli tantestületi ülésen emlékeztek meg a jubileumról.

Az emlékkő Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

Az ülésen jelen volt Györkös Dezső, a régi 2. számú általános iskola nyugalmazott igazgatója, valamint Dufkáné Vincze Mária, a Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola új igazgatója, aki augusztus közepén pályázati úton nyerte el a tisztséget.

Baracskai József polgármester arról is beszámolt, hogy a hagyományoknak megfelelően az önkormányzat idén is megajándékozta az általános iskolát és a gimnáziumot kezdő zalaszentgróti diákokat: az elsősök Zalaszentgrót feliratú pólót kaptak, a kilencedikesek pedig kitűzőt és emléklapot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!