Hírek

2017.01.31. 17:29

Ötszáz milliós iskolai fejlesztés

Zalaegerszeg – A Notre Dame Női Tanító és Kanonok Rend egyházi intézmények számára kiírt pályázaton ért el sikert, aminek köszönhetően 500 millió forint értékű beruházási projekt kezdődhet mától a Mindszenty iskolában.

Hajdu Péter

Erről tartottak ismertetőt tegnap. Balaicz Zoltán polgármester szólt az iskola korábbi energetikai felújításáról, majd közölte, hogy a jelenlegi pályázat révén jelentős korszerűsítések lesznek a kollégiumi részben, ami az iskola megújulásának második üteme.

Francoise Debeaupte rendfőnök elmondta, hogy az általuk működtetett iskola a környéken a rend egyetlen, teljes képzést nyújtó egyházi intézménye. Céljuk, hogy minden eszközzel emeljék a képzés és a nevelő munka színvonalát a jövőben is.

Az iskola és kollégium makettjén mutatja Csordás Róbert a beruházás helyeit. Mellette (balról) Balaicz Zoltán, Vigh László, Francoise Debeaupte és Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő  Fotó: Katona Tibor

Csordás Róbert iskolaigazgató ismertette a 2018. április végéig tervezett beruházás részleteit. Mint elmondta, a 93 fős kollégiumot a kor követelményei szerinti, minden igényt kielégítő intézménnyé alakítják modern szobákkal, külön vizesblokkokkal, tanuló szobával, közösségi térrel. A kollégiumi szárnyban két új informatika termet alakítabnak ki, a régiekből pedig két osztályteremre osztható közösségi tér lesz. Felújítják a belső udvart is, a salakos pályát pedig multifunkcionális játéktérré alakítják át, valamint rendbe teszik a belső utakat is.

Vigh László országgyűlési képviselő a névadó Mindszenty Józsefre emlékezett, és emlékeztetett: idén elindulhat a Mindszenty múzeum és zarándokközpont építése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!