Hírek

2011.06.30. 14:37

Ötéves lett idén a zalaegerszegi Kvártélyház

Öt év telt el azóta, hogy életre kelt a megszépült udvar. A nézők hamar megszerették a hangulatos teret, az első önálló produkció, az Anconai szerelmesek a legtöbbjükben máig tartó szerelmet ébresztett...

Péter Gyöngyi

Része a nyárnak, a közönség évről évre kíváncsian figyeli a díszterem ablaka alatt felállított színpadon megelevenedő történeteket.

– Jó érzés... – összegzett Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezető igazgatója a jubileum kapcsán. – Ötéves lett a gyermek, sokunk közös csemetéje, hiszen a Kvártélyház mindazoké, akiknek fontos volt, hogy ott és akkor, a felújított téren történjen valami, legyenek előadások. Sajátjuknak érezhetik a születése körül bábáskodók és persze a nézők, akik a kezdet kezdete óta jönnek, várják a produkciókat... Nyaranta könnyed, de igényes műsorral igyekszünk szórakoztatni őket, a műfaj legjobbjaival. Ezúttal például a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc-művel készülünk.


Idén is kettőt láthat a nagyérdemű a korábban bemutatott produkciók közül, lemezbemutatóval érkezik Für Anikó, a zalai megyeszékhelyen vendégeskedik a szarvasi Cervinus Teátrum és a Hevesi Sándor Színház stúdiósainak vizsgaelőadása is része a repertoárnak. Az egerszegi teátrum, tette hozzá az ügyvezető, minden támogatást megad, hogy a „kistestvér” jól működjön.

– Lesz bemutatónk a színházi évad közben is, a Szomorú vasárnap című művet visszük színre. Besenczi Árpád, a Hevesi-színház igazgatója azt javasolta, csináljuk közösen – folytatta Tompagábor Kornél.

Az évek során a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. középvállalkozássá nőtte ki magát, munkatársai, segítői rengeteg városi programot hoznak létre – például az Egerszeg Fesztivált, a Belvárosi Szüretet, a szilveszteri-újévi műsort –, kiveszik a részüket a rendezvényszervezés minden formájából. Örömmel tesznek eleget cégek, önkormányzatok felkérésének, forgatnak reklámfilmet, arculatot terveznek. A nagy szerelem persze a színház és az előadások szerencsére nem csak Egerszegen láthatóak, a Kvártélyház Utazóval bejárhatják a megyét a szereplők.


A kulisszák mögött dolgozó stáb szinte egyáltalán nem változott, ez megkönnyíti a munkát, a tervezést. Alaposan előkészítenek minden évadot, három-négy évre előre gondolkodnak.

– A cél az, hogy sokáig és jól működjön a Kvártélyház, valóra váltsuk a közös álmokat, és úgy feleljünk meg az elvárásoknak, hogy nyugodtan nézhessünk tükörbe – mondta végül az ügyvezető. 




KVÁRTÉLYHÁZ - Olvassa el dossziénk cikkeit IDE KATTINTVA!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!