Hírek

2010.10.29. 06:11

Öt és fél hónapra bezár a Szent Gróth termálfürdő

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is bezár a téli szezonra a Szent Gróth termálfürdő. A számítások szerint ugyanis az üzemeltetése nem lenne gazdaságos.

Sámel József

A zalaszentgróti képviselő-testület megalakulása utáni első ülésén tárgyalt a fürdőről, értékelve a szezont, s a kilátásokat. A beszámolóból kiderült, a tavalyi év hasonló időszakához képest a kiadás tízmillió forinttal csökkent, a bevétel azonban 7,1 millió forinttal elmaradt a kedvezőtlen időjárás és a gazdasági helyzet miatt. Az év hátralévő részére is készültek prognosztizált bevételek és kiadások. Ez alapján a fürdő egész napos nyitva tartása esetén - mindent összevetve - a várható eredmény mínusz 9,1 millió forint lenne. Kiadással a fürdő bezárásával is számolni kell, hiszen a közmű- és energiadíjak, a létesítmény őrzését is ellátó gépészek bére, járuléka, a karbantartási összeg tetemes összeget ad ki. Mindezen szempontokat értékelve, a képviselő-testület tagjai egyhangúan mondták ki a döntést, hogy a fürdőt november 16-tól 2011. április 30-ig bezárják. A fenntartás idei évre szükséges összegéről később dönt az önkormányzat.


- Komplexen áttekintjük a fürdő működését, a lehetőségeket, a munkát már megkezdtük. A karbantartás is folyamatos lesz, nem az utolsó pillanatban készül el minden - mondta érdeklődésünkre Baracskai József polgármester. - A megbeszélések alapján elmondhatom, hogy a fürdőt novemberben ingyenesen látogathatják a zalaszentgróti gyermekek, középiskolások, de a felnőttek is jelentős kedvezményt kapnak a belépő árából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!