Hírek

2016.10.10. 12:01

Kezdődik az ősziesítés!

Keszthely –Téliesítik a virágágyásokat, veszélyes ágakat és fákat vágnak és már a város karácsonyfáját is keresik Keszthelyen.

Keszey Ágnes

A közterületeken az ősz beköszönte is több feladattal jár: a télre való felkészülés már megkezdődött Keszthelyen. Az egynyári virágok helyére 6500 tő hidegtűrő növényt ültetnek a  a zöldterületeket gondozó Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai. A Fő térre, a Sétáló utcára és a Kastély utcába árvácskák kerülnek.

A Balaton-parti rózsákat téliesítik, visszavágják, csakúgy, mint a cserjéket városszerte. A  kerékpárutak mentét megszabadították a belógó ágaktól, s hétfőn még füvet is nyírtak. A levélhullás időszakában lombporszívóval is járják a várost. Száraz és balesetveszélyes fákat is metszenek és  kivágnak. Sarkadi Szilvia, a GESZ kommunikációs munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy  26 balesetveszélyes vadgesztenyefa kivágására kértek  és kaptak engedélyt - ezek  nagy részét már kivágták, a fennmaradó nyolcat az időjárás függvényében, de a tervek szerint még idén.

A GESZ két munkatársa, Bogdán Zsuzsanna és Horváth Aranka egy belvárosi ágyást tisztít Fotó: Keszey Ágnes

 

Az ősz a karbantartások időszaka is: javítják a játszótéri eszközöket, tisztítják a csatornákat, víznyelőket,  téliesítik  a szökő-és ivókutakat.  Sarkadi Szilvia azt is elmondta:  keresik a város karácsonyfáját, olyan lucfenyőt, amely - minden évben egy helyi lakó felajánlásából -  a Fő térre kerül majd. Az Energia téren lévő korcsolyapályát is készítik a télre,  mely  novemberben már üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!