Hírek

2017.06.18. 14:06

Összegyűlt a falu apraja-nagyja Rigyácon

RIGYÁC A község lakói már évek óta jól tudják: amikor beköszönt a június és eljő’ Antal (név)napja, nagy mulatság lesz a településen.

Szabó Zsófia

A hagyományos, falunapi ünnepet mindig a nyár első hónapjának derekán rendezik meg. Idén sem történt másként. Szombaton jött össze a település apraja-nagyja, hogy közösen eltöltsenek egy, színes programokkal jócskán megfűszerezett napot.

Harmincöt kiló csülök rotyogott a főzőverseny  stramm férfiúinak üstjében. Billege Péter és Katona János, valamint a csapat többi, titkos tagja finom pörköltet készített Fotó: Szakony Attila

– Nem csak a helybélieket látjuk vendégül, szomszédos falvak lakói is szívesen ünnepelnek velünk – mondta Kántor László polgármester. Elárulta: mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött. A tavalyi „Antal-nap" óta több fejlesztés is történt Rigyácon. Felújították a könyvtárat, a kultúrházban kiépítették a központi fűtést és rendbehozták a hegyi utakat.

A munkát szombaton színes programokkal, köztük főzőversennyel, dalkörök műsorával és mulatsággal koronázták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!