Hírek

2016.01.06. 11:50

Összecseréltek két halottat

Vannak munkahelyek, ahol nem lehet hibázni. Ha mégis, akkor nagy baj történik.

Pásztor András

Fizikai vagy lelki sérülés, olyan, amit sohasem vagy csak nagyon nehezen lehet feldolgozni. A temetkezési vállalkozóé is pont olyan munka, amit nulla százalékos hibahatárral kell végezni, hiszen egy szerettét elvesztő család, rokonság lelki labilitása, érzékenysége, elkeseredettsége hatványozottan jelentkezik egy  temetés során.

Nagykanizsán az elmúlt év végén fatális hiba történt, az egyik  temetkezési vállalkozó összecserélt két halottat. Ráadásul mindez már csak a temetés után derült ki, azaz az elhunyt hozzátartozói egy idegent kísértek utolsó útjára.

Az elhunyt férfi családját a temetés másnapján hívta fel a vállalkozó azzal, hogy történt egy kis „malőr", de nem kell kétségbe esni, orvosolják a hibát. Amire a család kiérkezett a temetőbe, már kiásták, majd vissza is temették a sírt, így a rokonok nem tudtak meggyőződni arról, hogy valójában ki fekszik a koporsóban.

A családot persze megviselték a történtek, ugyanakkor fel is háborodtak. Panaszukkal a kanizsai rendőrkapitányságra siettek, ahol kegyeletsértés vétsége miatt tettek magánindítványt. Ilyen esetekben viszont nem a rendőrség, hanem a járási bíróság folytatja le az eljárást, így a papírok a törvényszékre kerültek – tudtuk meg a rendőrségtől.

A szerencsétlen és szomorú esetről senki sem kívánt nyilatkozni, az elhunyt idős férfi felesége magába roskadt, a temetkezési vállalkozó pedig azzal hárította el megkeresésünket, hogy az ügy lezártáig nem beszélnek.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a bíróság milyen döntésre jut, ám annyi bizonyos, hogy ez esetben a bánatpénz – mindegy, hogy mekkora összeg – sem jelent megnyugvást. A bocsánatkérés – ha egyáltalán volt – csak a kötelező udvariasság miatt fontos, nyilván a vállalkozó sem így tervezte. Vannak ugyanis munkahelyek, ahol nem lehet hibázni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!